joi, decembrie 1, 2022

Consilierul județean Petru Pădureanu avertizează asupra „sumelor babilonice alocate de Falcă și Cionca pentru acţiuni omagiale, travestite în aşa zise manifestări culturale”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Petre Pădureanu (PSD) : Sume importante alocate pentru propaganda PDL-PNL în detrimentul finanţării unor instituţii fundamentale precum ISU

După lovitura dură aplicată cetăţenilor judeţului prin repartiţia inechitabilă a cotei de 20 % din sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, PNL Arad loveşte din nou în momentul construcţiei bugetului judeţean de venituri şi cheltuieli pe 2017.

Instituţii cu rol fundamental precum ISU şi Centrul Militar Judeţean primesc sume insingnifiante în timp ce maşina de propagandă liberală ia din nou partea leului, este de părere consilierul judeţean PSD Petre Padureanu.

„Este greu de imaginat şi totuşi posibil ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad să se aleagă doar cu alocări minore din partea conducerii CJ Arad. Vorbim despre 40.000 Ron, o sumă ruşinoasă, repartizată doar pentru echipamente de lucru pentru formaţiunea de protecţie civilă din cadrul instituţiei. Trebuie precizat că cei din conducerea ISU au solicitat prin 2 situaţii de necesitate o sumă de peste 1 milion de Ron pentru exigenţele de funcţionare şi operare ale unităţii. Autocamione de transport, un microbuz şi un generator, mijloace vitale pentru desfăşurarea activităţii inspectoratului.

La fel a procedat conducerea liberală a CJA şi când a venit vorba despre Centrul Militar Judeţean care s-a ales cu un cuantum ultramodest, adică tot 40.000 Ron, sumă care nu acoperă nici pe departe nevoile curente.

În acest timp după modelul patentat de Gheorghe Falcă la municipiu, maşina judeţeană de propagandă PNL creşte ca amploare şi finanţare an de an, zi de zi.

Dacă primarul alimentează Centrul Municipal de Cultură cu sume babilonice de la la buget pentru acţiuni omagiale, travestite în aşa zise manifestări culturale, Iustin Cionca nu se lasă nici el mai prejos. Centrul Judeţean de Cultură Arad, care se ocupă cu orice altceva în afara promovării imaginii judeţului primeşte în acest an peste 5 milioane şi jumătate Ron pentru propaganda pro-liberală mascată.

Personal, sunt un iubitor avid al culturii şi civilizaţiei româneşti, a specificului local şi adeptul elaborării unei strategii coerente de promovare a valorilor regiunii.

Prin toate acţiunile sale însă, instituţia în cauză nu face altceva decât să servească interese de grup în loc să se ocupe de atingerea obiectivelor pentru care a fost creată. Am auzit o serie de promisiuni, rămase din păcate neonorate, angajamente legate de editarea unor monografii, atât de utile pentru construcţia imaginii judeţului Arad. PSD s-a pronunţat în nenumărate ocazii prin parlamentarii de Arad şi consilierii judeţeni pentru promovarea imaginii regiunii pe trei paliere : turismul pe teme istorice, turismul ecumenic şi cel balnear. Componente vitale, care fac obiectul oricărei strategii lucide şi eficiente în domeniu.

Primim în schimb la greu propagandă proletcultistă pe calapod Falcă, în timp ce clientela politică consacrată a PDL-PNL se înfruptă gras din banii alocaţi de la buget. În acest timp teatrul de vară din Moneasa stă să se prăbuşească, în acordurile vesele ale enormităţilor debitate zilnic de Iustin Cionca care vrea să transforme Moneasa în staţiune de schi şi a doamnei Boghicevici care doreşte să vadă Ghiorocul în chip de staţiune estivală de interes local.

Pe fondul pierderii oricărei măsuri şi raţiuni din partea personajelor menţionate ne întrebăm  ce vină au cetăţenii judeţului dar şi anumite instituţii publice pentru lipsa de echitate şi cumpătare a fruntaşilor liberali.”

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news