ȘTIRI

Consiliul Județean al Elevilor din Arad are preocupări vizând metode noi de combatere a discriminării

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În perioada 1-4 februarie 2019, Consiliul Județean al Elevilor a fost prezent la cea de-a XXVII-a Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor Arad care a avut loc la Focșani.
Delegația Aradului a fost formată din președinta structurii – Oana Masichevici (eleva a Colegiului National Moise Nicoara Arad) și directorul departamentului pentru gimnaziu-Andreea Cornea (elevă a C.N. Vasile Goldis).

În aula Colegiului Național „Unirea„ din Focșani a avut loc deschiderea festivă a celei de-a XXVII-a sesiuni de lucru a Adunării generale.

În cadrul acesteia, i-am avut ca invitați pe reprezentanți din sectorul educațional și academic, care și-au arătat, de-a lungul timpului, sprijinul pentru structura reprezentativă a elevilor din România, aceștia fiind:

– Marius Deaconu (Consiliul Tineretului din România);

– Irina Duma (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România – ANOSR);

– Luminița Costache (UNICEF Romania);

– Dorin Cristea (Inspectoratul Școlar Județean Vrancea);

– KrisztaJozsa – Uniunea Elevilor Maghiari – Makosz (Romániai Magyar KözépiskolásokSzövetsége)

Unul dintre ateliere a fost sustinut de  UNICEF Romania şi AgenȚia „Împreuna despre educația incluzivă și de calitate”. Astfel, s-au concretizat metode noi de combatere a discriminării cărora le vom urmări implementarea în actul educațional românesc.

Critic Arad, 11 martie 2019 7:52

COLEGIUL_ELEVILOR-3COLEGIUL_ELEVILOR-2COLEGIUL_ELEVILOR-1