NEOFICIAL

Consiliul Județean Arad îi trimite declarații de război lui Kuki prin comunicate de presă

 

Un comunicat tehnic, dar plin de subtilități, care transcende interesul administrativ-public pentru subiectul decese aruncându-l în zona penalului a fost trimis miercuri, din partea Consiliului Județean Arad, tuturor adreselor reprezentanților mass-media din listă (să tot fie vreo 3000). Textul semnat DIRECTOR EXECUTIV, Claudia Jura / ŞEF SERVICIU, Cristina Vlad (care n-au nicio vină, deși sunt titrate cu majuscule) purtând antetul instituției arată ca un act oficial – și, în principiu, așa și este -, dar nu este unul obișnuit, în galeria miilor de comunicate pe care CJA le trimite presei… despre tot și toate (mai ales în ceea ce privește politica proprie).
În subsidiar, este o „declarație de război” la adresa lui Kuki și a firmei sale de pompe funebre – In Memoriam.
Una menită să-i scoată bani mulți din buzunar… „că altfel e bai”.

Iată textul

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad aduce la cunoştinţa cetăţenilor că potrivit actelor normative în vigoare care reglementează activitatea de stare civilă, decesul poate fi declarat de către orice persoană care are cunoştinţă despre deces, însă certificatul de deces se eliberează la cerere membrilor familiei sau altor persoane îndreptăţite. Totodată, certificatele de stare civilă se pot elibera şi altor persoane, împuternicite prin procură specială.

Încheierea unui contract de prestări servicii între solicitant şi o societate de servicii funerare, reprezintă manifestarea de voinţă a părţilor semnatare, respectiv „reprezentantul familiei decedatului” şi firma autorizată, prin care părţile convin asupra serviciilor funerare ce se doresc a fi prestate în conformitate cu prevederile art. 21 din Legea nr. 102/2014, fără a implica autorităţile abilitate în eliberarea certificatelor de stare civilă, societăţii prestatoare de servicii. Astfel, firma de servicii funerare nu devine prin simpla încheiere a contractului de referinţă, persoană îndreptăţită căreia să îi fie eliberat certificatul de deces.

Reprezentantul societăţii de servicii funerare poate solicita eliberarea certificatului de deces odată cu declararea şi înregistrarea decesului, dacă este împuternicit prin procură specială întrucât societatea de pompe funebre este angajată în scopul prestării unor servicii în acest domeniu, aspect care nu echivalează cu acordarea unei împuterniciri speciale, astfel cum dispun expres normele juridice în materia stării civile.

Am zis „în zona penalului” pentru că aici este vorba de un mic (ca miză socială) și mare (tradus în bani) șantaj

După cum cititorii experimentați și informați cât-de-cât au bifat deja, comunicatul începe cu o declarație de război  „certificatul de deces se eliberează la cerere membrilor familiei sau altor persoane îndreptăţite” – adică „nu lui Kuki personal, sau reprezentanților săi”! – și care se încheie cu un „Kuki, frate, dacă nu decontezi la mandea barem 25% din valoarea înclăcării a ce ți-am scris mai sus, vezi că se lasă cu audieri unde nu vrei!”
Aici vorbim despre bani mulți. Foarte mulți. Cash și negri – cu le plac băieților de la butoane.

P.S.: În ce ne privește, avem o documentare destul de amplă pe tema acestui război de culise nu de ieri, de azi iscat – dar deocamdată ne limităm la acest „studiu introductiv pe o temă dată”… în primul rând din rațiuni de deliciu intelectual: așteptăm să vedem cum mută Kuki.
Cum nu ținem nici cu Kuki, nici cu concurența lui Kuki, nici cu Cionca, nici cu Ando (cel mult, ținem cu morții pe care i-au îngropat sau o să-i îngroape ăștia), cu atât mai puțin cu doamnele DIRECTOR EXECUTIV, Claudia Jura / ŞEF SERVICIU, Cristina Vlad – ne permitem acest lux…

Lucian Valeriu, 23 martie 2017 9:05

kukicomunicat