ȘTIRI

Cosmin PANĂ – MANDAT de ARESTARE pe 30 de zile pentru PLANTAȚIA pe care i-au găsit-o colegii săi ACASĂ

 

[ACTUALIZARE 2] (16 iulie, 2020)

Asa cum era de așteptat,  Tribunalul Arad a respins contestațiile celor patru inculpați în LOTUL «INCENDIATORII»: „Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii: 1) Uifălean Dacian-Marius, 2) Ștef Cosmin-Daniel, 3) Rașca Iosif-Attila, 4) Pană Ștefan-Cosmin, împotriva încheierii penale nr. 25 din 11.07.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad în dosarul nr. 10434/55/2020. Obligă contestatorii-inculpaţi să plătească statului câte 100 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.07.2020” – este solutia pe scurt publicata pe Portalul Instantelor de Judecată.

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (11 iulie, 2020) Pană și cei trei tâlhari au fost arestați și în cauza privind INCENDIERILE

O instanță a Judecătoriei Arad a dispus arestarea, tot sâmbătă, 11 iulie, a agentului-șef de poliție Cosmin Pană și a (aproape) întregii lui trupe de tâlhari – conform printscreenului de mai jos.

Hotărârea – contestată la Tribunalul Arad și soluționată negativ – este rezultatul probelor criminalistice prezentate în fața judecătorului de anchetatori a evenimentului derulat în cartierul Confecții, în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2019, când Rașca Attila Iosif și cu Cosmin Pană au pus la cale și au înfăptuit incendierea mașinii lui Călin Șuteu.

 

………………………………………………….

Cosmin Ștefan Pană a fost arestat în baza unui mandat emis astăzi de Tribunalul Arad pentru 30 de zile la solicitarea DIICOT Arad care, în baza cercetărilor și anchetei întreprinsă de SCCO Arad, a preluat cazul său „pe partea de droguri”. Coproprietara plantației ilegale a fost pusă sub control judiciar de magistrații Tribunalului Arad.

Conform informațiilor noastre,  Dacian Uifălean și Ștef Cosmin sunt cei care „stau la baza informațiilor” care au dus la „tăierea de pe lista cu infractori activi” a probabil celui mai corupt polițist din Arad. Cei doi, arestați la mijlocul lunii trecute pentru trafic internațional de droguri sunt cei care ar fi furnizat informații legate de întreaga activitate infracțională a lui Pană… mai pe scurt și în termeni argotici, dar și mai limpezi: cei doi tovarăși de fapte ai lui Pană au făcut „16”-le pe el…

Vom reveni asupra mai multor detalii legate de acest caz, limitându-ne deocamdată a vă mai informa asupra faptului că tot astăzi, împreună cu colegul său suspect de incendiererea a cinci autovehicole, respectiv, Iosif Rașca, (de acum fostul) agentul-șef de la „Rutieră” Cosmin Ștefan Pană va fi prezentat pentru încă o arestare, de această dată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în baza unui dosar început de Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Arad.

[COMUNICAT DE PRESĂ DIICOT – Structura Centrală]

La data de 10.07.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Pană Ștefan Cosmin, agent șef în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă agravantă.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie – iunie 2020, inculpatul împreună cu alte două persoane au cultivat droguri de risc într-un imobil situat pe raza municipiului Arad.
La data de 10.07.2020, în urma unor percheziții efectuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în cadrul unui dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism, la domiciliul inculpatului a fost depistată o cultură de cannabis formată din 34 de plante, în greutate totală de aproximativ 21 kg.
Cercetările sunt efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.a

Articole asociate:

[ACTUALIZARE] Polițistul Cosmin PANĂ și trupa lui de TÂLHARI / INCENDIATORI / TRAFICANȚI – propuși pentru arestare (doi fiind arestați deja, în altă cauză)

Lucian Valeriu, 11 iulie 2020 12:13

pana-dosarpana-cosmin11-1