ȘTIRI

Criticul și omul de artă Dan Lăzărescu a încetat din viață

 

Criticul de artă plastică și literatură Dan Lăzărescu ne-a părăsit în această după-amiază, posibil ca urmare a unui infarct suferit în timp ce ieșea din apartamentul propriu.

Cei care l-au cunoscut și apreciat sunt consternați după aflarea veștii triste. Artista Elena Boțan a postat în urmă cu o oră următorul mesaj pe Facebook:

„Doamne!
Aș vrea sa nu fie adevărat!
Un mare critic literar și de artă deosebit, care a fost și va ramâne în inimile noastre și ale tuturor artiștilor care l-au prețuit.
Ne-a parasit Dan Lăzărescu…”

Un om deosebit de discret… prin dispariția sa Aradul a pierdut unul dintre cei mai mari oameni de cultură contemporani.
Dan Lăzărescu avea 76 de ani.

Asociația „Ion Andreescu” Arad:

Azi 10 aprilie 2018, a plecat fulgerător dintre noi îndrăgitul critic de artă, om de cultură arădean, domnul Dan Lazarescu. Cu mare durere în suflet transmitem condoleanțe familiei si prietenilor! Va ramâne veșnic viu în memoria membrilor Asociatiei „Ion Andreescu” Arad, fiind unul dintre membrii fondatori ai acesteia, aducându-și aportul de neprețuit în susținerea și încurajarea artiștilor plastici.
Pentru cei ce doresc să-i aducă un ultim omagiu, pot să o facă la capela Kuki de pe Cocorilor începând de miercuri, 11 aprilie. Slujba de pomenire va avea loc joi, ora 14.00, după care înmormântarea va fi la cimitirul Eternitatea.
Dumnezeu să-l odihneasca în pace!

 

Dacian Don, 10 aprilie 2018 6:06