duminică, noiembrie 27, 2022

Cu Mossad-ul pe miriște

 

 

Chiar mă întrebam zilele trecute unde au dispărut Ițic și Ștrul, personajele mele preferate din bancuri? De Bulă mi se rupe inima, ce să mai zic, dar parcă Ițic și Ștrul aveau mai mult umor. Ei bine, ieri am aflat noutăți despre cei doi. Au plecat înapoi în Israel, au lucrat ce au lucrat pentru Mossad, după care au plecat cu disponibilizarea de acolo. Când au terminat cele 12 salarii compensatorii s-au angajat la o firmă particulară de inteligence din Tel Aviv, numită Black Cube. Ultimele vești despre ei sunt proaste. Cică s-au întors în România să-i spargă mailul Codruței Kovesi și au fost prinși.

Cam așa văd eu tot scandalul ăsta de spionaj care a explodat ieri. Bineînțeles că presa noastră a făcut din țânțar armăsar. Se vorbește despre conflict diplomatic, despre spionaj la cele mai înalte niveluri, despre vulnerabilități în securitatea națională, despre Klaus și Carmen Iohannis precum și despre niște geopolitică amestecată la foc de vatră într-un ceaun și așa destul de fierbinte.

Dar haideți să vedem, totuși, cum stau lucrurile în fapt. Black Cube este o firmă cu de toate. Dacă intri pe pagina acestui SRL din Israel îți dai seama din prima că ăia sunt niște papagali. Încă de la început firma asta se prezintă ca fiind formată exclusiv din veterani ai Mossad (temutul serviciu de Informații al statului Israel) și că a fost înființată cu doar șase ani în urmă. Ei bine, zice pagina, în cei șase ani de activitate, Black Cube a efectuat misiuni în peste 60 de state! Cam zece state ,,misionate” pe an! Ceea ce e o performanță, trebuie să recunoaștem! Nici GazProm nu are un palmares ca ăsta!

DIICOT zice că luna trecută a arestat doi indivizi, angajați ai respectivului SRL, care cică ar fi dorit să o spioneze pe nimeni alta decât șefa DNA! DIICOT a răspuns de fapt unui articol de presă care făcea dezvăluirea mârșavului act de spionaj samavolnic în pașnica noastră patrie. Și uite așa a început bulgărele să se rostogolească, presa noastră să o ia pe arătură și pe buzele tuturor să se citească cuvintele „conflict diplomatic” sau „spionaj”. Cel mai tare, de departe, a fost Robert Turcescu, răspopitul, care a văzut aici o răzbunare a Israelului care este supărat că nu a prins contractul de modernizare a celor două fregate din doatarea mândrei armate române. Contract în valoare de vreo 200 de milioane de euro, desfășurat pe durata a aproximativ cinci ani. De parcă statul Israel exact în banii ăștia stătea. Ce e mai grav e faptul că mai toți ziariștii români prezintă faptele lăsând deliberat să se înțeleagă faptul că Mossad-ul e în spatele acțiunii. Și de aici a venit isteria.

Și acum începe acțiunea! Deci… Black Cube își face treabă în România și trimite doi veterani Mossad să o spioneze pe Kovesi. Când le-am văzut pozele, am rămas șocat. Sunt doi tineri cărora cu greu le poți da mai mult de 30 de ani. Acum avem mai multe variante: ori la Mossad se pensionează angajații la 30 de ani (să moară Mircea Dogaru de ciudă, nu alta), ori au de fapt 60 de ani, dar au fost operați estetic în Anglia la același cabinet cu… (Doamne, oare cum îl cheamă pe primarul ăla?), ori chiar nu au avut treabă cu Mossadul absolut deloc. Cei doi ajung cu o lună în urmă la București. Dacă credeți că au fost parașutați noaptea, dintr-un avion telecomandat, construit din celuloză, care s-a autodistrus la 15 secunde după parașutare, vă înșelați. Spionii lui pește prăjit au intrat în țară prin Aeroportul Otopeni, folosind pentru legitimare, surprinzător, numele și actele lor de identitate reale. Briliant! Tehnica lor de spionaj a fost și ea o capodoperă a genului. Cei doi, bombă și fitil, s-au cazat la un hotel marginal aflat în plin centrul Bucureștiului și au pornit „Operațiunea Monstrul”. Cei doi au fost extrem de bine organizați. Unul îl suna noaptea pe tata lu`Kovesi și îl amenința că îi face nasoale dacă nu îi dă parola de la mailu lu` aia mică, iar rolul celuilalt spion era să deschidă mailul când afla parola. Cum ar veni, unul știa să înjure și altul știa să scrie. După ce au terminat lista de amenințări fără succes (ba că îi pune apă în țuică, ba că îi taie unghile cu forfecuța, ba că îl epilează cu ceară) au mai făcut o încercare. Au încercat un atac de tip phishing direct pe mailul Codruței! Genial! Sclipitor! De manual! Din păcate, pishingul e la noi un fel de „dezvoltarea vorbirii”, materie învățată de copii la vârsta de 7 ani, așa că nu a prins.

Păi spuneți și voi: dacă, ipotetic vorbind, ați lucra acum la Mossad, nu v-ați simți jigniți de modul de acțiune al celor doi james-bolunzi?

Treaba nu s-a terminat atunci noaptea, ci la spartul zorilor, când exasperat de telefoanele care nu-l lăsau să doarmă, nena tata lu`Codruța a anunțat autoritățile iar Lolek și Bolek au ajuns la arest. Miloase, autoritățile noastre nu i-au acuzat de spionaj, sabotaj sau alte cele. Nu. I-au acuzat de hărțuire. Hărțuirea e chestia aia când fostul iubit își stresează fosta iubire cu telefoane peste telefoane, până când primește un ordin de interdicție.

Povestea noastră captivantă cu spioni se termină aici. Prostia monumentală de pe posturile tv, încă nu. Și la ora aceasta se tot vorbește geopolitică, schimbarea axelor și „rușii sunt de vină”. Că așa-i în presă, dacă nu ai un accident cu morți, trebuie să faci cumva rating.

 

Ultimele Știri

Related news