ȘTIRI

Cu prilejul zilei împlinirii a 20 de ani, chiar în prima zi a lui 2019, Dan Lingurar din Chereluș a comis TREI infracțiuni… una mai tare ca alta!

 

De ziua sa de naștere, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de când este contemporan cu prima dată a anului, numitul Dan Lingurar, de loc din satul Chereluș, comuna Șicula, s-a distrat după cum urmează: s-a făcut pulbere, a furat o mașină cu cheile în contact de la un vecin durându-l în pix că n-are nici măcar carnet, a luat-o, aleatoriu, către Șepreuș, dar n-a ajuns până acolo pentru că a intrat într-un șanț. Într-o cine știe ce puseu de inspirație, a luat-o pe jos până la Șepreuș, unde a făcut rost de un litru de benzină, s-a întors, cumva-cumva, la mașina bușită și i-a dat foc… na… să aibă și el focul lui de artificii la schimbarea prefixului.
A durat o zi până să-l ia poliția și să-l ducă la „bulău”, imputându-i trei infracțiuni și povestind ce-a făcut în următorul

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Polițiștii au identificat și reținut prin ordonanță un tânăr din Chereluș bănuit de comiterea unui concurs de infracțiuni la data de 1 ianuarie, 2019. 

Polițiștii orașului Ineu împreună cu cei ai orașului Chișineu Criș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Ineu, au reținut un tânăr pentru 24 de ore pentru comiterea a trei infracțiuni. Tânărul este bănuit de polițiști ca ar fi distrus un autoturism pe care în prealabil l-ar fi sustras și condus fără permis.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit ca la data de 1 Ianuarie a.c., arădeanul de doar 20 de ani, ar fi sustras un autoturism neasigurat și cu cheile in contact, din fata unui imobil de pe raza localității Cherelus.

În timp ce conducea autoturismul pe care l-ar fi sustras pe DJ 793, cel bănuit de comiterea faptei ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabila și ajungând intr-un sanț aflat pe marginea partii carosabile.

După producerea evenimentului, cel in cauza s-ar fi deplasat pedestru in localitatea Șepreuș, de unde ar fi procurat 1 litru de benzina, combustibil cu care acesta ar fi distrus in totalitate autoturismul, incendiindu-l.

Din cercetări a reieșit ca tânărul ar fi recurs la comiterea acestei fapte in scopul ascunderii/ înlăturării urmelor infracțiunilor pe care le-ar fi comis.

Efectuând verificări in bazele de date, s-a mai constatat ca acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore pe baza de ordonanța de reținere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt in scop de folosință, conducere fără permis și distrugere.

***

Remarcabil – n-ai cum să nu tușezi asta – că tânărul Dan Lingurar a dat această petrecere chiar de ziua sa, fiind născut pe

Critic Arad, 4 ianuarie 2019 11:03