Cui prodest?

florea virgil
Distribuie:

 

Cu toții știm că atunci când vrem să lucrăm în liniște dar unul dintre copii face gălăgie lângă noi, imediat ne gândim cum să-l potolim dându-i ceva de făcut sau îi facem rost de o altă jucărie mai silențioasă. Asta facem de cele mai multe ori în astfel de cazuri. Și, tot de cele mai multe ori, ne iese, ceea ce înseamnă că soluția funcționează și o vom repeta ori de câte ori este nevoie. Copiii nu înțeleg cauza pentru care jucăria gălăgioasă li s-a schimbat dar nici nu consumă timp pentru analize. O acceptă imediat pe următoarea și își vor continua jocurile. Arareori se întâmplă să revină la prima jucărie, dar minima și fragila lor experiență îi vor ajuta să înțeleagă că drumul spre ea le este definitiv în înprejurarea respectivă, închis.

Plecând de la acest exemplu, pot foarte bine să mă gândesc la faptul că lumea în care trăim, lispsită de conflicte majore în ultimii 75 ani și-a porpus (mai excat lideri ei) să ne ia jucăria( atenția asupra evenimentelor cu iz de globalism) și să ne ofere o alta care să ne preocupe plenar, mai cu seamă prin prisam prețului plătit. Deci:

În lume se moare într-un rtim amețitor. Există pe internet chiar un comparator de cifre la secundă care spune câți oameni mor și se nasc în timp real. În același comparator aflăm și raportări zilnice, lunare sau anuale ale sporurilor naturale. Mizând însă pe faptul că nu toată lumea este interesată de astfel de date, progresiștii au purces la măturarea minților noastre pentru a le remobila cu sufragerii și dormitoare inutilizabile. Adică ni se strecoară informații de care nu avem nevoie doar pentru a ne ține ocupați. Câți dintre noi în urmă cu un an aveam vreun interes cu privire la modul cum acționează virușii? Sau câți eram interesați de măști sau de ventilatoare? Și chiar de locuri în ATI-uri? Iată azi am devenit chiar experți în astfel de chestiuni. La ce ne folosesc, din moment ce controbuția noastră directă la stârpirea virusului este zero? Dar atunci, pentru ce mai exact, ne „muncim” cu toții să-i dăm de capăt Covid-lui? Dacă noi nu ne putem lupta cu el, ce rost are să ne consumăm energia? Poate cineva să dea un răspuns inteligent? Sau, dacă nu, ne plimbăm din nou în zona conspiraționistă, numai bună de scenarii fataliste. Și, pe aleea asta, suntem ca la fotbal sau la femei. Ne pricepem toți.

Războaiele nu se duc doar cu arme și soldați. Dacă ar fi așa, ele s-ar putea tranșa chiar de la început. În funcție de numărul soldaților și de al puterii de foc. Nu se întâmplă așa. Toți marii conducători de oști au avut nevoie pe lângă soldați și arme de o mare susținere din partea poporului. Atunci când, desigur, aceștia au ținut cont de ea. Susținerea echivala cu decizia guvrenului sau a administrației vremii. Fapt pentru care de obicei conducătorii de oști și-o asigurau forțând pe cei din politică să le ofere pârgiile prin care ei să-și ducă planuril de cucerire la capăt. Ei solicitau, tot ei își aprobau. Dictatură. Acceptată până la un punct. Și de francezi la începutul secolului XIX cât și de germani după 1934. Chiar și senatul roman a fost silit să accepte campaniile lui Iulius Cezar, devenit astfel primul om în stat. Astăzi e mai greu să se obțină( cu excepția Rusiei) un accept total pentru un război. Asta pentru că diferențele de înarmare sunt riscant de aproape iar efectivele nu mai sunt atât de determinante în succes. Așa că războiul a pornit pe o altă rută. Armele convenționale sunt inutile. Lovitura este încasată în plin de producătorii acestora. În schimb inamicul, unul nevăzut, dar existent în cele două milenii de după Christos, a fost resuscitat și redenumit. Un fel de „bau-bau” sau „vine țiganul cu sacul” niciodată real, dar foarte prezent în mintea copiilor neascultători.

De fapt în sumarizarea informațiilor din ultima vreme eu cred că: Covid-ul a fost inventat pentru a-i da un brânci lui Trump de pe cea mai tare poziție oficială și legală a lumii. Acesta s-a încăpățânat să reziste în 2016, ba mai mult, să ia „taurul ” de coarne și să se lupte cu el. Toate tendințele din ultimii 20 ani duc către un astfel de scop al lucrurilor. Cineva vrea altfel de cum a fost până acum. Consideră ei că normalitatea și-a atins sfârșitul și este nevoie ca omenirea să parcurgă o altă cale al cărei final ne este imposibil să-l previzionăm. Cât privește întrebarea, de ce? Nu cred că vom putea răspunde careva. Pur și simplu unii își doresc să conducă lumea după principii anarhice și anormale. Nu sunt majoritari dar mesajul lor prinde foarte repede la generația tânără. O generație lăsată de izbeliște de cei crescuți de noi prin creșe și grădinițe, apoi cu cheia la gât. E ceva de făcut în încercare de a normaliza societatea?

Nu spun în mod direct că acest virus nu există. Spun doar că redenumită o gripă severă cu acest nume, ea poate servi ca bau-bau tuturo acelora care se încăpățânează să nu-și folosească mintea pe de-antregul. Cui prodest?

 

Categorie: Opinii
Etichete: coronavirus, Cui prodest?, pledoarii, virgil florea
Distribuie:
Articolul anterior
Cosmin Krupla – triplu medaliat şi recordman la Cupa Mondială ONLINE pentru juniori II!
Articolul următor
„România e în stare de șoc! Din nou a trebuit să moară oameni… Se putea întâmpla, din păcate, în orice spital județean din țară. Și la Arad și în orice alt loc”

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

gheorghe schwartz

Răspunzându-le prietenilor

Nici nu mai este necesar un cutremur pentru a se prăbuși clădirile. Îngrozită, proprietara unei firme mi-a spus că pereții au început să crape. ATENȚIE! ÎN FOSTA PIAȚĂ A CATEDRALEI…