Rețetă pusă la dispoziție de Chef Salvo Lo Castro – Ristorante Picasso Arad
Ingrediente:
Ficat 600 gr
Ulei de măsline 50ml
Piper Negru
Ceapă albă 2 buc.
Unt 15/20 gr
Sare fină
Salvie 8 frunze/buc
Oțet de vin alb 20 ml
Apă
Pătrunjel
Preparare:
Într-o tigaie punem untul cu ulei, adăugăm ceapa tăiată feliuțe. După ce s-a rumenit, adăugăm puțin oțet și 2 linguri de apă, după care lăsăm la foc lent 15-20 de minute, apoi adăugăm ficatul tăiat felii și pătrunjelul și îl coacem repede (nu mai mult de 5 minute) la foc înalt, adăugând sare și piper.
Se servește cald, imediat după preparare.
Atenție! odată gătit, ficatul nu se reîncălzește.
…………
Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39, deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30 și sâmbăta de la 9-14.