SĂNĂTATE

[CULINAR – PREPARATE DIN CARNE DE VITĂ] Scaloppine de vită cu sos de vin Marsala – Chef Salvo Lo Castro

 

 

Rețetă pusă la dispoziție de Chef Salvo Lo Castro – Ristorante Picasso Arad

Ingrediente (4-6 pers):

500-600gr. Fesa (Capac) Noce(Nuca)

Girello (Muschiul Alb)

Sare

Piper

Unt

Vin Marsala 250ml

4-5 linguri Apă sau supă de carne de vită

Preparare:

Punem într-o tigaie încălzită bucățile de carne, le prăjim pe fiecare parte 1-2 minute,iar apoi adăugam puțină sare și piper.

În altă tigaie punem vinul Marsala și îl lăsăm să se evapore puțin după care adăugăm 4-5 linguri de apă lejer sărată sau supă de vită. Când observăm că sosul e mai dens, punem carnea (scaloppinelle).

Se poate servi cu cartofi cu rozmarin la cuptor.

 

 Vă mulțumim și Poftă bună!  din partea Macelleria da Francesca e Federico și Chef Salvo Lo Castro da Ristorante Picasso.

……………………………………

Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39, deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30  și sâmbăta de la 9-14.

Critic Arad, 2 iunie 2017 8:44