Rețetă pusă la dispoziție de Chef Raul Vidican
Ingrediente (porție pentru 4 persoane):
800 g vită
500 g cartofi albi și dulci
(opțional) 500 ml vin
2 căței de usturoi
2 foi dafin
1 crenguță cimbru
1 crenguță rozmarin
100 g unt
100 ml ulei
50 g sare
50 g piper
Mod de preparare:
Se taie cartofii pentru prăjit, după care în tigaie se lasă puțin la prăjit în puțin ulei, după care se scot și se dau la cuptor cu puțină sare și piper deasupra cam 15 minute.
Se pune ulei în tigaie și pune carnea la prăjit, se adaugă rozmarinul, cimbrul, usturoiul și se lasă la prăjit cât de bine o dorim făcută. După, se scoate carnea de vită și se lasă să se odihnească, adăugăm vinul în aceeași tigaie și foile de dafin și se lasă la foc redus. Punem sare și piper și pe carnea de vită și în sos.
Servim cartofii cu vita și sosul lângă, cu puțin unt aromatizat dacă dorim.
…….
Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39 , deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30 și sâmbăta de la 9-14.