[CULINAR – PREPARATE DIN CARNE DE VITĂ] Steak de vită cu cartofi prăjiți și sos de vin – Chef Raul Vidican

steak de vită cu sos de vin
Distribuie:

 

Rețetă pusă la dispoziție de  Chef Raul Vidican

Ingrediente (porție  pentru  4 persoane):

800 g vită

500 g cartofi albi și dulci

(opțional) 500 ml vin

2 căței de usturoi

2 foi dafin

1 crenguță cimbru

1 crenguță rozmarin

100 g unt

100 ml ulei

50 g sare

50 g piper

Mod de preparare:

Se taie cartofii pentru prăjit, după care în tigaie se lasă puțin la prăjit în puțin ulei, după care se scot și se dau la cuptor cu puțină sare și piper deasupra cam 15 minute.

Se pune ulei în tigaie și pune carnea la prăjit, se adaugă rozmarinul, cimbrul, usturoiul și se lasă la prăjit cât de bine o dorim făcută. După, se scoate carnea de  vită și se lasă să se odihnească, adăugăm vinul în aceeași tigaie și foile de dafin și se lasă la foc redus. Punem sare și piper și pe  carnea de vită și în sos.

Servim cartofii cu vita și sosul lângă, cu puțin unt aromatizat dacă dorim.

…….

Nota redacției: Rețetele culinare și modul de preparare ne sunt puse la dispoziție de „Macelleria di Francesca e Federico”. Orice tip de carne de vită necesar pentru prepararea rețetelor din această rubrică se poate cumpăra direct din măcelăria de pe strada Avrig 37- 39 , deschisă În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 10-17.30  și sâmbăta de la 9-14.

 

Categorie: Lifestyle
Etichete: carne devită, Chef Raul Vidican, culinar, Macelleria di Francesca e Federico, preparate
Distribuie:
Articolul anterior
FARAGO Petru, UDMR – ÎNTREBARE oficială depusă în Camera Deputaților privind noile puncte de trecere a frontierei
Articolul următor
Mafia cardurilor de la Cozacone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie