„Culorile sufletului” imortalizate într-o expoziție de pictură la Bibliotecă

Johann Wolfgang von Goethe era cel care scria: „Fiecare om ar trebui să asculte puțină muzică, să citească puțină poezie și să privească o pictură frumoasă în fiecare zi din
viața sa, astfel încât îngrijorările lumești să nu-i oblitereze simțul frumosului pe care
Dumnezeu l-a implantat în sufletul uman”.

„Culorile sufletului” este titlul expoziției de pictură a artistului plastic amator Zina Tomuța,

expoziție al cărui vernisaj va avea loc joi, 30 martie 2023, începând cu orele 15:00,
la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Sala Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”.

Pentru Zina Tomuța, pictura reprezintă o pasiune, un mijloc de exprimare al inspirației, al universului interior, al muncii și talentului ce aduce cu sine și expresivitatea artistică:

„Am urmat cursurile Școlii de Artă, unde am învățat tehnica prin care să mă exprim. Am început să pictez ceea ce simțeam sau vedeam și mă impresiona. Îmi place culoarea și mă exprim prin ea. Mi-am continuat cariera profesională cu design vestimentar, o altă formă de artă.

Acum, după ce am parcurs atâtea iubiri, m-am întors la dragostea dintâi: pictura. Expun majoritar în mediul online, însă vreau ca această expoziție de la Biblioteca arădeană să atragă iubitorii de frumos care să se bucure de oferta culturală pusă la dispoziția lor. Să vină la Bibliotecă, să citească o carte și să se bucure de culorile așternute cu emoție pe pânză. Este un dar din sufletul meu pentru sufletul arădenilor!”

Vernisajul expoziției de artă plastică „Culorile sufletului” va beneficia de prezentarea lucrărilor realizată prof. univ. dr. Ioan Petrișor și curator prof. Ioana Nistor.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Culorile sufletului” în perioada
30 martie – 14 aprilie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy