PAMFLETE

Cum iau mită ziariștii. Azi și mâine: Claudia Untaru!

 

Hai să mai dăm și din casă. Frumoasa ziaristă arădeană, Claudia Untaru, după numele de fată, duce la ceruri, chiar și mai departe, ideea de sinceritate și deontologie. Doamna în cauză, corespondent local al cotidianului Adevărul, se laudă pe  Facebook cu noua sa achiziție prin primire de foloase. „Moş Nicolae este foarte generos în acest an. În urma unei colaborări cu o firmă condusă de către Luca Fox am primit un minunat telefon care mă va ajuta mult în carieră, fiind unul performant. „Mulţumesc” este prea puţin spus pentru gestul făcut! Această colaborare mă onorează!” – se exprimă distinsa doamnă pe pagina proprie. Iar sub minunăția asta de text, vine și demonstrația în imagini, cu minunatul S8 căpătat de la moșul Luca Fox.

Noi, ce să mai zicem acum? Roși de invidie și zgribuliți de frig, acceptăm cu greu ideea că suntem atât de prost priviți, încât nici măcar chelnerii nu ne mai servesc la masă, pe banii noștri. D-apoi să mai primim și esoapte gratis care să ne ajute în carieră?! Credem că de aia suntem noi ziariști ratați și nebăgați în seamă: pentru că nu ne ajută tehnica. Cu jafurile noastre putem cel mult să ne angajăm la revista Arici Pogonici. Of, Doamne! Dacă cineva crede în noi și dorește să ne ajute în carieră, îl rugăm să ne contacteze. Cu niște aifoane x, dacă se poate. Vrem să ardem etape și să ajungem la vârf.

Chiar dacă știm că nu vom avea noi norocul ăsta, presupunând, totuși, că norocul ține cu noi, promitem să nu denunțăm public această acțiune de primire de foloase necuvenite, pentru că nu vrem să fim considerați deontologi extremi, precum minunata noastră colegă care s-a autodenunțat pe Facebook și pe care o invidiem din tot sufletul nostru. Claudița, să îți trăiască „esoptul”, și camera de selfie.

Departamentul deontologic

Paul Horatiu, 4 decembrie 2017 2:50

UNTARU-C-si-S8