DE CARTIER

Cunoașteți specia „bulangiul de Arad de tip nou” – categoria „antrenor de fitness”? Un fenomen care transcende CULTURISMUL și se încadrează la CULTURA GENERALĂ… din păcate!

 

Dacă frecventați sălile de sport din Arad, discotecile cu regim nocturn, zona Boul Roșu (unde-i „cuibul”) sau „doar facebook-ul”, sigur i-ați văzut / auzit pe / de alde Mauro Schifano Portes sau Lucian Pantea. Dacă accesați site-uri gen PowerMen-Nude Body (atenție, NOT SECURE!), atunci știți și despre ce e vorba „în fond”… mai exact „în fundul” acestor băieți cu prea mulți mușchi la cât creier au: despre niște bulangii periculoși.

Zecile de fotografii pe care le-am primit despre activitatea narcisist-pornografică a acestor „băieți” în spațiul (aproape) public nu se pot reproduce. Le-am șters inclusiv de pe iCloud, le-am păstrat doar pe WhattsApp și ne-am chinuit vreo 2 săptămâni să le decupăm cumva, ca să iasă de-un colaj care, și așa (scuze celor foarte pudici), oripilează văzul, blochează auzul și provoacă vomă. Publicarea lor fără cenzură, pe un site de știri, ar duce la o banare sigură și probabil veșnică a platformei… dar cine nu ne crede și are stomac pentru asemenea grețoșenii, ne poate contacta, că i le trimitem. Fără plăcere și doar la schimb cu alte informații, dar i le trimitem…

Despre ce face omul, cu mâna lui sau a altuia, în spațiul său intim, trebuie s-o reiterăm: nu suntem curioși, n-am fost niciodată și nici nu o să fim. Dar când omul respectiv își promovează, pe toate căile posibile, imaginea de „antrenor cu metode avansate”, (recoman)dându-se drept o combinație între nutriționist, culturist și băiat bun, el fiind, de fapt, un corupător pervers de inocenți și parte a unei găști de bisexuali care racolează fraieri și fraiere mai mult sau mai puțin de acord să intre în galeria lor de putori, când printre miile de like-uri pe care le adună la postări regăsești conturi de minori și, mai ales, când printre fotografiile lor din galerie vezi, la liber, instantanee cu copii în brațe… ei bine, e ceva ce ține de datorie civică să le faci publice rahaturile, cu orice risc. Pentru că nu vorbim despre cazuri izolate, greșeli  comise într-un trecut îndepărtat sau gafe la beție: ele sunt fapte de corupere sexuală cu caracter cotidian, comise cu o frecvență ce bate accidentele auto, sinuciderile de la șoricioaică și chiar cucul de la ceas. Într-un cerc, din fericire, totuși, încă restrîns, specia asta de „bulangiu de tip nou” e la fel de prezentă ca un barman într-un bar și face ravagii mai mari decât pesta porcină sau virusul West Nile – cu specificația (obligatorie!) că nicio instituție nu are în program combaterea sau eradicarea acestor dăunători și, cu atât mai puțin, educarea populație în vederea ținerii de-o parte a potențialelor victime. Și sunt mii! – „pentru că asta-i cultura!”

 

***

Ceea ce vedeți în reclamele lor de pe facebook și alte rețele – neinterzise aproape niciunde… văd că… azi-mâine o să apară și în școli – reprezintă „vârful aisbergului”… cover-ul cu care specimenele respective se promovează în spațiul public, iar ce citiți voi că scrie lângă poza cu „Moș Crăciun cel musculos” reflectă… adevărul despre Moș Crăciun-ul contemporan: nu există – e țeapă! În fapt, tu ești Moș Crăciun-ul acestor auto-umflați cu borcanul de suplimente nutritive – și, dacă nu ne crezi, poți să-i suni, să-ți programezi o întâlnire la XOX sau la Panoramic, și ne spui, după experiența avută, „ce cadou frumos ai primit ca urmare a contactului cu respectivul”… ce-ai avut și ce-ai pierdut. Banii destul de mulți pe care-i fac ăștia (pentru că fie și numai dacă te uiți unde locuiesc, ce mașini au și cum se îmbracă observi că nu stau deloc rău cu banii) sunt, deci, proveniți din două surse: capul tău prost și curul lor mereu disponibil …iar personal nu cred că există bani mai murdari decât ăștia! Urmare a unei documentări oribile (care, din păcate, va trebui să continue) am ajuns la concluzia asta…

Și, ca-n reclama aia-banc: bine că nu m-ai întrebat de politică… de referendumul privind „familia tradițională”!

Ca-n melodia atașată…

Radu Pandelea, 16 septembrie 2018 9:12

bulangii-1