N-CAZURI

Dănuț Ienășescu, omul care a dus parvenitismul și incompatibilitatea din învățământul arădean la un alt nivel, face jocuri penale

 

Dănuț Ienășescu, liderul Sindicatului Democratic din Învățământul arădean de pe vremea lui Pazvante, are abilitățile de parvenire-supraviețuire ale unui personaj de Niolae Filimon – dacă nu chiar depășește „nivelul Păturică”… cel puțin pe plan local. Probabil cel mai incompatibil dintre „dinozaurii” rămași în tranșeele… nimănui (pentru că, de fapt, nu cred că există vreun cadru didactic care să declare, cu mâna pe inimă, că „da, domnul Ienășesu mă reprezintă!”), cu nevastă secretară nu la una, ci la două unități de învățământ (Fântânele și Frumușeni), fiu consilier local și noră (desigur) tot în învățământ, te-ai fi așteptat să își mai țină în frâu interesele personale… deja demult atinse. La vârsta lui, un om cu peste 10.000 de lei salariu – numai indemnizația de „profesor onorific” de matematică la școala din Fântânele adună peste 3000 de lei din… zero activitate (ținând și postul blocat!) – te-ai aștepta să zică „stop jocuri de culise”… că mai are puțin până la pensie și… nahh… măcar pe finalul insipidei, dar peste poate de pragmaticei sale cariere, să pară „băiat fain”. După ani de zile de turnătorii ordinare, trădări justificate doar de interesele sale proprii… ticălos-sadea să fii, și tot te pui pe pauză!

Nici vorbă la Ienășescu! Acum o „dă de gard” și mai cu sete. S-a deschis sezonul la „jocuri și concursuri” cu și despre ocuparea de posturi de cadre didactice în școlile arădene – iar cel puțin acolo, în zona sa de influență, vrea să rămână „stăpânul inelelor”. Am aflat câte ceva despre practicile sale în domeniul „trimis pe mail răspunsurile la examenul de mâine”, iar acest aspect e nedrept să rămână nedocumentat. Ca să nu ne imixtionăm în activitatea comisiilor de examinare a profesorilor care susțin, în aceste zile, examenul pe post, nu vom dezvălui încă despre ce este vorba exact – dar ca nici să nu cumva să creadă respectivele comisii, domnul Ienășescu însuși sau altcineva că nu știm ce se întâmplă, e bine să ne punem semaforul pe portocaliu… ca să indicăm că știm exact ce se întâmplă.

Radu Pandelea, 6 septembrie 2017 6:10