joi, martie 30, 2023

De ce e haos în trafic?

 

Ultima amendă de la Poliția Rutieră am luat-o pentru că uitasem să aprind farurile; mă rog, nici n-am luat prea multe, că nu prea (mai) fac eu pe Hakinen și mă străduiesc să ajung la destinație cu pasagerii întregi și mașina încă în stare de funcționare. Restul întâlnirilor au fost controale de rutină și treceri sporadice pe lângă radarele amplasate strategic în locurile în care se pot culege multe amenzi.

Că atâta știu colegii lu’ Godină: faruri, centuri, telefoane, radar și cauciucuri de iarnă; eventual și etilotest. Șmecherii care croșetează traficu’ prin oraș, care se suie pe pietoni pe trecere, care îți dau blițuri și claxonează ca dobitocii, care depășesc pe dublă-continuă cu zero vizibilitate, care parchează în mijlocu’ drumului la un metru de parcare, care nu știu că manetuța aia din stânga volanului folosește la semnalizat șa, pot să-și vadă liniștiți de raliurile lor.

 

Așa arată în fiecare primăvară și toamnă toate drumurile din apropierea satelor (mă rog, aici e încă bine, am avut ghinionul să dau peste adevărați bolovani noaptea). Știți de ce?

(citește mai departe)

Ultimele Știri

Related news