miercuri, ianuarie 26, 2022

De ce este important să ai un tensiometru în casă?

De citit

 

 

Tensiometrul este un dispozitiv medical care constă dintr-o manșetă gonflabilă și este utilizat pentru
măsurarea tensiunii arteriale. Ele sunt de două tipuri, tradiționale și digitale. Deși cele tradiționale nu prea se mai folosesc ele continuă să fie niște tensiometre bune și folosite încă de profesioniști.

Cele mai bune tensiometre se găsesc de vânzare chiar și pe internet la un preț foarte ofertant, iar la câte necazuri sau tragedii poate evita acest aparat este una dintre cele mai bune investiții pe care o putem face pentru sănătatea noastră.

La adulți, tensiunea arterială trebuie luată în mod regulat deoarece este singura modalitate de a detecta o anomalie. Tensiunea arterială normală este aproape întotdeauna între 120/80 mmHg (sistolică) și 90/60 mmHg (diastolică).

Care sunt patologiile care pot fi detectate cu ajutorul tensiometrului?

-Hipotensiune
-Insuficiență cardiacă
-Insuficiență renală

Câte tipuri de tensiometre există?

1.Tensiometrul manual

Tensiometrul manual sau tradițional este cunoscut și sub numele de sfigmomanometru. Acesta vine de
asemenea cu un stetoscop pentru a asculta punctul în care se manifestă sistola (contracția inimii) și
diastola (expansiunea inimii), o brățară, un buton și un manometru care măsoară tensiunea.

2.Tensiometrul digital

Tensiometrul digital funcționează automat. Acesta vine cu o manșetă care se potrivește pe braț, atașată la un afișaj digital unde sunt observate valorile tensiunii arteriale. Este ideal să-l aveți acasă deoarece este foarte ușor de utilizat și rezultatele sunt afișate clar. De asemenea, ocupă foarte puțin spațiu și poate fi mutat cu ușurință. Este recomandat persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială și care trebuie monitorizată o dată sau de mai multe ori pe zi.

Când este recomandat să folosești tensiometrul pe care îl ai în casă?

De regulă, atunci când există simptome foarte simple de detectat, care vă pot alerta asupra necesității de a vă controla mai mult tensiunea arterială. Unele dintre simptomele unei senzații bruște de frig sau căldură, slăbiciune, palpitații și / sau bătăi rapide ale inimii, senzație de amețeală. În caz de îndoieli, este recomandat să vă consultați și cu medicul dumneavoastră.

Monitoarele digitale de tensiune arterială sunt disponibile pentru persoanele care au nevoie de un control regulat și de monitorizare. Prețul său este într-adevăr unul accesibil și veți avea liniștea sufletească a achiziționării de echipamente de la marca de vârf în dispozitivele de monitorizare a sănătății, care oferă citiri fiabile.

De asemenea este ideal pentru persoanele în vârstă sau pentru utilizatorii care caută simplitatea atât în
​​utilizarea lor, cât și în citirea datelor și a tensiunii.

Dacă pe lângă aceste probleme suferi și de diabet, vei avea nevoie și de un glucometru pentru măsurarea glicemiei.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele stiri

Municipalitatea își propune plata în avans a sumei de 14.403.140 lei, aferentă lunii martie 2022, către SC CET Hidrocarburi

  Pentru a evita sincope în furnizarea agentului termic către populație, municipalitatea propune în CLM adoptarea unei hotărâri de consiliu...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img