joi, mai 26, 2022

De ce mie mi-a plăcut Ministrul Sănătăţii

 

– Dare de seamă ultrasubiectivă de la o conferinţă de presă –

Am fost vineri la o conferinţă de presă. Susţinută de ministrul sănătăţii, Florian Bodog, la sediul PSD Arad. A fost interesant, mai ales că s-au folosit multe cuvinte ciudate, gen hexavalent. Mai exact, faptul că s-au demarat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care urmează să fie distribuit în toată ţara, iar contractul pentru vaccinul hexavalent va fi semnat săptămâna viitoare.

Îl citez pe ministru, „Pentru tetravalent am semnat acum două zile (miercuri – n.r.) şi va intra săptămâna viitoare, dacă nu greşesc, pe data de 28 are termenul de livrare, va intra în toată ţara. Vaccinul hexavalent, aşa cum ştiţi, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat şi am ales varianta legală de a anula contractul şi am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare. Pentru că am fost acuzat că prin faptul că am anulat acest contract vom obţine un preţ crescut la vaccin, eu am avut o întâlnire la cel mai înalt nivel cu reprezentanţii firmei şi am fost asigurat că se va menţine preţul cel mai scăzut, din procedura de licitaţie. În acelaşi timp a fost demarată o procedură de acord-cadru, pentru că aceasta e o soluţie doar de avarie, multianuală pentru a asigura necesarul de vacicin şi să nu mai avem probleme cu stocurile. Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce priveşte stocurile, pentru că, datorită faptului că lipseşte de pe piaţă vaccinul de hepatită B, datorită unor probleme de producţie, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare şi se foloseşte tot vaccin hexavalent. Dar sper că în două luni să rezolve problema de producţie”.

Acum, eu, ca să fiu foarte sincer, nu ştiu prea bine ce-i cu vaccinele astea. Cum nu înţeleg de ce nu găsesc un anume betablocant, fără de care şansele de a-mi face „fanii” fericiţi, prin darea colţului, sunt extrem de mari. Ce ştiam sigur, era că vreo câţiva dintre colegii de breaslă, veniseră cu poftă de sânge, şi cu o mulţime de două întrebări stânjenitoare. Poate trei, că venise şi o domnişoară, foarte bine pregătită dealtfel, de la un post de televiziune care hashtag rezistă. Doar că aici intervine surpriza. Ministrul acesta ştie să vorbească. Vorbeşte mult, repede, la obiect, fără să se piardă. Obişnuit cu ăăăă-uri, icnete şi oftaturi pe post de trei sfert de răspuns, am avut un şoc, unul plăcut. Omul a ştiut răspunde coerent la întrebări diverse, la cele mai puţin funny, a ştiut redirecţiona, astfel că GPS-urile s-au defectat instant. Nu spun că e neapărat bine, spun doar că a fost o adiere de profesionalism în zona comunicării.

Cât despre ce va urma, sper să fiu sănătos şi o să văd.

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Daca vrei sa ramai sanatos, evita ambele vaccinuri…de fapt, toate. Si in loc de betablocante, incearca ceva mai de pe meleagurile noastre… Fares are o clinica, se pare, pe la Lugoj, nu stiu adresa exacta. Iti vor da o plasa de ele, naturiste…dar merita. Scriu asta pentru ca imi placi. Mult. 🙂

Comentariile sunt închise.