De ce persoanele fără adăpost și migranții nu au Covid? Pentru că nu au televizor!

oamenii strazii
Distribuie:

 

De când a izbucnit pandemia m-au ros rău două întrebări: 1. Cum au trecut persoanele fără adăpost prin pandemie și câte au murit de Covid? și 2. Cum au trecut migranții prin pandemie și câți au murit de Covid? Aceste două categorii de oameni nu au existat în această perioadă decât în banalele comunicate de presă în care poliția locală se lăuda câți a mai săltat de pe străzi și poliția de frontieră despre câți a mai depistat prin camioane la granița de Vest (și chiar în centrul municipiului Arad).

Pentru că n-am vrut să mă rezum la părelologie și să spun că de aceste două categorii de oameni virusul a fugit ca dracu de tămâie chiar în condițiile în care ne putem imagina ce măsuri de protecție și igienă riguroase și-au aplicat, am transmis un set de întrebări către Primăria Arad, Spitalul Județean Arad și Poliția de Frontieră  să ne spună:

Primăria Arad:

1. În perioada 01.04.2020 – 12.04.2021, câte persoane fără adăpost au fost duse la spital cu suspiciune de SARS COV2?

2. Câte persoane fără adăpost au fost tratate de SARS COV2  în locații ale serviciilor sociale destinate acestui scop pe raza municipiului?

3. În aceeași perioadă, câte persoane fără adăpost au decedat de SARS COV2 și ce s-a întâmplat cu acestea, adică cine le-a înmormântat și unde?

Primăria Arad este singura din cele trei instituții la care s-a transmis solicitare care a și răspuns

În perioada 01.04.2020 – 12.04.2021, doar 9 persoane beneficiare ale serviciilor sociale au fost suspecte de Covid și doar 6 au fost și confirmate. Toate cele 6 persoane au fost tratate și nu s-a înregistrat niciun deces. Acest număr este cu raportare la beneficiarii de servicii sociale monitorizați oarecum și care s-au prezentat la Adăpostul de noapte de pe strada 6 Vânători. În realitate, mai sunt alte câteva sute de oameni invizibili și pentru societate, și pentru autorități, dar și pentru statisticile Covid. Nimeni nu a luat acest grup-țintă să-l studieze din punct de vedere medical, strict epidemiologic, să urmărească transmiterea (dacă există) în acest tip de „comunitate”, să încerce să stabilească dacă și cum s-a realizat o imunitate de grup în ciuda nerespectării măsurilor de igienă și a restricțiilor de către aceștia etc.

 

persoane fara adapost

În plus față de datele furnizate de Direcția de Asistență Socială Arad (DAS), Primăria Arad ne-a transmis prin email și de la Poliția Locală o informare conform căreia în perioada 01.04.2021- 12.04.2021, în urma acțiunilor de identificare a persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Arad, întreprinse de polițiștii locali, nu a fost transportată la Spitalul Județean Arad nicio persoană cu suspiciune de SARS-Cov 2

„ Ca urmare a solicitării dvs. în temeiul Legii 544 privind liberul acces la informațiile publice vă comunicăm informațiile furnizate de Direcția Generală Poliția Locală Arad, în completarea celor primite de la Direcția de Asistență Socială Arad:

În perioada 01.04.2021- 12.04.2021, în urma acțiunilor de identificare a persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Arad, întreprinse de polițiștii locali, nu a fost transportată la Spitalul Județean Arad nicio persoană cu suspiciune de SARS-Cov 2.”

***

Spitalul Județean Arad deocamdată nu a dat răspunsul la următoarele întrebări:

1. În perioada 01.04.2020 – 12.04.2021, câte persoane fără adăpost au fost la spital cu suspiciune de SARS COV2?

2. În aceeași perioadă, câte au fost covid-pozitiv și spitalizate cu forme severe, dacă li s-a aplicat tratament și câte au decedat?

***

Într-o situație similară persoanelor fără adăpost sunt și persoanele care au trecut fraudulos frontiera și au fost depistate la granița de Vest a României. Fără a avea un răspuns oficial privind numărul acestora în ultimul an, putem aprecia că au fost câteva sute. La fel, nimeni nu a luat acest grup-țintă să-l studieze din punct de vedere medical, strict epidemiologic, să urmărească transmiterea (dacă există) în acest tip de „comunitate”, să încerce să stabilească dacă și cum s-a realizat o imunitate de grup în ciuda nerespectării măsurilor de igienă și a restricțiilor de către aceștia și care, în plus față de prima categorie, au tranzitat mai multe zone și mii de kilometri etc. 

Poliția de Frontieră a fost întrebată:

1. În perioada 01.04.2020 – 12.04.2021, câte persoane care au trecut fraudulos frontiera au fost depistate la granița de Vest a României (cu raportare la zona Nădlac – Arad – Timiș) și ce naționalitate aveau?

2. Câte persoane dintre acestea au fost testate SARS COV2?

3. Dacă au fost testate, câte au fost depistate pozitiv și cum s-a procedat în cazul lor (unde au fost izolate, dacă li s-a administrat tratament, ce formă de manifestare a bolii au avut)?

4.Dacă au existat cazuri de deces printre aceștia din cauza SARS COV 2 și cum s-a procedat în acest caz.

Nu despre teorii ale conspirației este vorba în acest demers, ci doar despre aflarea unor răspunsuri logice la întrebări banale în scopul de a înțelege răspândirea, metodele de control al răspândirii, dacă impunerea unor restricții a avut efectul scontat, cât de mult contează în lupta cu acest virus sistemul imunitar și cât diferă sistemul imunitar al unor oameni expuși zilnic prin modul de viață la viruși, bacterii etc față de al nostru, al tuturor celor care, credem noi, avem grijă de sistemul nostru imunitar prin alimentație, sport, igienă, confort, suplimente și produse farmaceutice, la care adăugăm și respectarea cu strictețe a măsurilor și chiar vaccinarea.

„Noi nu avem Covid pentru că nu avem televizor”

Concluzia acestui material nu-mi aparține. Este a unui cetățean dintr-o comunitate defavorizată, de vreo 2000 de persoane. În această comunitate, la sfârșitul lunii decembrie 2020, nimeni nu purta mască, copiii erau sumar îmbrăcați și unii desculți prin zăpadă.

Întrebați dacă au auzit de Covid, au spus în cor că au „auzit, dar ei nu au avut niciun bolnav”. Întrebați de ce nu poartă mască, au spus  „că nu poartă pentru că sunt numai ei între ei, „străinii” nu-i vizitează”. Întrebați cum și de la cine au aflat de Covid, au răspuns că „de la cei care au fost plecați în străinătate și au revenit acasă”. Întrebați de ce cred ei că nu au Covid, au concluzionat că: „Noi nu avem Covid pentru că nu avem televizor”.

Pentru a le verifica această concluzie din luna decembrie, o să mai merg în această comunitate, chiar dacă e stânjenitor să apar pe teritoriul lor cu mască, gel dezinfectant și să-i rog să păstreze distanța…

Vom reveni cu răspunsul SJA și al Poliției de Frontieră în măsura în care ni se vor comunica.

 

Categorie: Investigații
Etichete: covid 19, migranti, persoane fără adăpost, SARS-CoV2
Distribuie:
Articolul anterior
[OFERTĂ EDUCAȚIONALĂ – Liceul Tehnologic „ Aurel Vlaicu”] CALIFICAREA DE OPERATOR LA MAȘINI CU COMANDĂ NUMERICĂ (CNC)
Articolul următor
„Bătrâna Doamnă la a 76-a primăvară!” – un SHOW PIROTEHNIC care va rămâne în Istoria Aradului drept CEL MAI FRUMOS DRIBLING COLECTIV al acestei PANDEMII
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

reteaua caracal

DENUNȚ înregistrat OFICIAL la DIICOT Arad împotriva FAMILIEI DINCĂ, sub acuzațiile de TRAFIC DE PERSOANE în scopul practicării PROSTITUȚIEI – „Baza MAFIEI caracalenilor” fiind la LEUL din Ineu, iar „ferma-pușcărie” la Șilindia

  La Șilindia și în satele aparținătoare Camna, Iercoșeni, Luguzău, Satu Mic, pe fondul unei depopulări masive și a unei sărăcii-lucii, s-a întemeiat o colonie de caracaleni condusă de familia Dincă – respectiv de Daniela și…