Front 8 PLEDOARII

„De vină sunt birturile!” Ca de obicei când avem niște autorități statale cu un grad avansat de retard mintal…

 

Bă! Situația e gravă. Citez acum din recentul comunicat de presă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad: „În municipiul Arad, orașele Chișineu-Criș și Curtici, comunele Iratoșu, Livada, Socodor, Șimand, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zerind, vor fi interzise activitățile economice din interiorul restaurantelor și cafenelelor”.
Așa a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În calitate de consumator vă spun că, nici în perioada verii și nici în cea a deschiderii, nu prea vedeai terase pline. Vorbim de județul Arad acum. Nu despre litoral. Iar cei pe care îi vedeam pe terase păstrau distanța socială. Patronii aveau grijă să impună asta de teama repercursiunilor.

Au trecut alegerile. A început să crească îngrijorător numărul de infectați.

De vină nu e doar faptul că ați îmbulzit lumea la vot. Sau că ați deschis școliile doar pentru imaginea electorală. De vină sunt părinții  care, pentru a-și mai aerisi copiii i-au mai scos la câte o terasă, la o pizza, la un Mac etc. Deci noi suntem de vină că ne îmbolnăvim unul pe altul. Nu cetele aduse la vot, nu decizia prost inspirată de a deschide școala.

Avem deja primele cazuri de copii infectați în unitățile de învățământ.

Avem cazuri de politicieni morți pentru că trebuiau să își facă un minimum de campanie electorală.

Chiar am impresia că trăim un fel de eugenie socială.

Noi nu avem o statistică clară legată de modul și locul unde se produc infectările. Majoritatea specialiștilor spun că se petrec de fapt la locul de muncă.

Acționăm orbește și fără noimă. Iar când o dăm în bară, vinovat e omul de rând.

Toți părinții sunt în ceață, pentru că nu știu în ce mod va funcționa peste câteva săptămâni. Dacă revenim la exclusiv on-line, sau continuăm să îi infectăm pe banca școlii.

Iar majoritatea celor cu care am vorbit, preferă, totuși on-line. Pentru că vor să își vadă copiii feriți de pericol.

Și în acest spectacol neclar, ce face Poliția Română? Oferă ghiozdane copiilor. Nu tablete, să poată învăța de acasă.

Fără putință de  tăgadă, avem niște autorități statale cu un grad avansat de retard mintal.

Revenind, de vină sunt birturile.

Văd că prin voința guvernanților, prioritar la internare e suspectul de covid. Tot mai multe spitale se declară ca fiind unități sanitare Covid. Pentru că, nu-i așa?, e rentabil să primești 500 de euro în plus la salariu.

Ministrul sănătății spune că bolnavii cronici vor fi tratați de la distanță.

Cardiac fiind, întreb și io ca prostu’: dacă fac un preinfarct, cum mă tratați? Prin telepatie? Că io m-am spălat pe mâini. M-am dezinfectat. Am purtat mască și am păstrat distanța de protecție.

Cu ce sunt eu de vină?

 

Cristian Titca, 14 octombrie 2020 8:05