CAMPANII

Deputatul Dorel Căprar: „Secretara Primăriei Sebiș, Lavinia Sârb, refuză de mai bine de o săptămână să elibereze referatul de încetare a mandatului lui Gheorghe Feieş”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Dorel Căprar: „Abuzurile din primăria Sebiş trebuie să înceteze imediat”

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, reacţionează dur la ilegalităţile comise de aparatul funcţionăresc al Primăriei Sebiş, în speţă de secretara instituţiei, Lavinia Sârb, care de mai bine de o săptămână, refuză să elibereze referatul de încetare a mandatului de edil local a lui Gheorghe Feieş. Juridic, fără întocmirea acestui referat justificativ, Prefectura nu poate emite, conform legii, ordinul de încetare a mandatului primarului. Reamintim faptul că, primarul PNL în exerciţiu, Gheorghe Feieş, a fost declarat incompatibil printr-o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Prin urmare, în mod procedural,  după eliberarea acestuia din funcţie se vor organiza alegeri pentru ocuparea fotoliului de primar.

„Abuzurile din primăria Sebiş trebuie să înceteze iar legalitatea procedurală necesită a fi restabilită de urgenţă. Feieş şi oamenii săi se folosesc în mod barbar de anumite vicii de procedură administrative pentru a întârzia eliberarea sa din funcţie. Referatul justificativ trebuia redactat deja de mult pentru ca Prefectura Judeţului să poată emite ordinul de încetare a mandatului. Nu sunt practici noi, iar PNL ne-a obişnuit în ultima vreme cu asemenea încălcări flagrante ale legislaţiei, şi mă refer aici, atât la cei care conduc Primăria Arad cât şi la etajul de vârf al CJA.

Am ajuns în situaţia ridicolă în care există o hotărâre definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cetăţenii revoltaţi din Sebiş ne sesizează zilnic starea de fapt, iar de pe acum fostul edil, se cramponează în mod absurd de putere prin întârzierea procedurilor. Ştiu un lucru clar, legea trebuie respectată iar funcţionarii primăriei Sebiş, plătiţi din banii contribuabililor, e necesar să îşi facă datoria în mod corect!”, spune deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 2] Răzvan ONICA este ALESUL PSD pentru Primăria Orașului SEBIȘ

Critic Arad, 14 februarie 2018 3:24