PLEDOARII

Despre falșii iubitori de animale și mamele lor

 

De ceva timp, primesc pe Facebook niște imagini înfiorătoare și revoltătoare. E vorba de niște filmări de la un anume festival al câinilor, din China. Mai exact, ca să înțelegeți cât de îngrozitor e, sunt niște biete animale, arse cu flacără oxiacetilenică. De vii. E atât de îngrozitor, atât de barbar, că mi-e absolut groază și să scriu asta. Dar trebuie, deoarece mă confrunt tot mai des nu numai cu astfel de postări, ci cu inutilitatea lor.

Pe bune, care e rostul împrăștierii unor astfel de orori? Lăsând la o parte, pentru o secundă, cruzimea extremă, cu ce credeți voi că ajutați animalele? Cu ce, mai exact? Că de oprit, nu o să se oprească partea de nord vest a Chinei din mâncat câini, oricâte petiții ați crede că semnați. Cui credeți că faceți bine cu filmările astea? Ce se întâmplă dacă un copil vede lucrurile astea, așa, din greșeală? Ce faceți, în afară de like-uri, de la alți oligofreni? În afară de a stârni și mai mult rasism, că e foarte ușor să urăști o întreagă rasă pentru câțiva idioți. Dar, în rest, ce faceți voi bun? Cum adică sunteți iubitori de animale? Că acolo nu puteți schimba nimic.

V-ați putea duce, desigur, să ajutați un animal, să-l adoptați, că majoritatea dintre voi pariez că n-au nici un hamster, probabil singurele animale pe care le posedați sunt acarienii care stau pe voi, nespălaților care sunteți voi nespălați. Sau ați putea merge până la Sânpetru, să vedeți cine spânzură pisici. Sau să-l opriți pe ăla de-și bate calul, sau să mergeți în Micalaca, să stați de vorbă cu pensionarul ăla care pune capcane pentru mâțe și le momește cu mâncare. Dar asta ar însemna să faceți ceva, să luați cu adevărat atitudine, să fiți adevărați, nu niște curve jegoase și ipocrite pe net, în confortul casei sau al biroului.

Și, a propos de îngrozitoarele filmări pe care, în nesimțirea voastră fără margini, mi le trimiteți, ați auzit de ignat? Sau de paști? De tăierea porcului, a iezilor care scâncesc precum copiii, a mieilor pe care-i măcelăriți în numele lui Hristos? Păi aia ce e? Nu aveți și filmări din alea? Dieta cu carne se spijină pe moartea unor animale. Asta este. Hai, nu mai faceți pe puritanii, când mâncați un papricaș dintr-o găină îngrozită.

Mi-e atât de scârbă de ipocrizia asta generalizată, de falșii iubitori de orice și de armata de proști care le duc mizeriile mai departe… Dacă există o viață de apoi, sper să stați fără net, să nu mai puteți să mă enervați și după ce mor.

A, să nu uit. Mamele voastre erau mangă atunci când v-au conceput.

Basil Muresan, 9 iunie 2018 10:16