Front 7 PAMFLETE

Din seria „ASTA înseamnă să fii FARAON de Arad”: în timp ce DOI MINIȘTRI vin la tine în oraș să te certe că nu-ți duci GUNOIUL – tu mănânci un măr în Piața Miorița după care mergi la creșă și dai mâna cu IRONMAN! [FOTO]

 

Om cu om, darămite om cu gunoier nemaiînțelegându-se în orașul ăsta… ministrul Mediului și al Apărării Naționale, cu ceata de directori de la Mediu, Sănătate Publică etc. venind la tine acasă ca să te certe, să te roage frumos… să orice, numai să scapi de gunoiul de pe străzi; o țară-ntreagă uitându-se oripilată la halul în care ai adus orașul căruia îi ești primar de 14 ani, haosul atingând cotele de alarmă – tu ce faci?!

Fix la ora la care zeci de demnitari, ziariști și de restul „toată lumea” te pomenesc la fiecare frază (de n-ai vrea să se-ntâmple nici 0,00001% din blestemele lor), exact la momentul în care în același Palat Administrativ în care ai tu biroul se întâmplă ședința care, de fapt, e DESPRE TINE, tu, nici mai mult, nici mai puțin, te duci să inaugurezi o piață care-i gata demult și să mănânci un măr turcesc de pe taraba unui om care nu ți-a făcut nimic, în aplauzele unei asistențe pe care ți-ai aranjat-o.

După care… ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și fără absolut nicio legătură cu problema căreia îi ești și cauză, și efect, te duci să dai mâna cu Iron-Man într-o creșă care nu-i gata… decât prima clasă!

Asta faci!
No, asta înseamnă să fii Faraon de Arad, mafiot de culise, bagabont fără patrie și pacient secret al psihiatriilor de peste hotare!

…………………………………………………………………………….

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Hala agroalimentară Mioriţa a fost inaugurată

Moment mult aşteptat pentru arădenii care obişnuiesc să se aprovizioneze din Piaţa Mioriţa. Vineri, 4 aprilie,  hala agroalimentară amenajată aici şi-a deschis larg porţile.  Investiţia de 2, 5 milioane de lei a municipalităţii a permis amenajarea unei hale agroalimentare ultramoderne.

Hala agroalimentară este prevăzută cu spaţii pentru: zona panificaţie, zona produse din carne, zona produse apicole, zona produse lactate, dar şi pentru desfacere produse alimentare. În incinta halei au mai fost amenajate: 1 grup sanitar, 1 spaţiu de depozitare, 1 spaţiu interior pentru comercializarea fructelor şi a legumelor, 1 cameră tehnică, 1 spălător pentru legume şi fructe. Toate cele 15 spaţii comerciale au fost prevăzute cu utilităţi şi dotate cu aparate de climatizare.

„15 spaţii comerciale au fost amenajate. În urma celor două licitaţii oraganizate toate aceste spaţii au fost ocupate. Contractele de închiriere au fost încheiate încă de la 1 aprilie. Tot de atunci, comercianţii şi-au preluat spaţiile şi au început să şi le personalizeze, în funcţie de necesităţi ”, a declarat directorul S.C. T.O.P. S.A., Stelian Nistor.

Piața Miorița a fost modernizată din necesitatea de a crea un spațiu care să îndeplinească condițiile de igienă și calitate pentru comercializare produselor alimentare și nealimentare. Odată cu inaugurarea acestui spaţiu comercial, Proiectul Primăriei Arad de a construi hale închise care să înlocuiască actualele pieţe agroalimentare mai face un pas înainte.

„Proiectul municipalităţii de extindere a pieţelor a început cu piaţa de la Fortuna, şi vom continua în etapa următoare cu piaţa Catedralei. În apropierea ei vom aproba un proiect nou, pentru noua piaţă, sperăm că acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii mai sau începutul luni iunie, astfel încât într-un an de zile să avem şi acolo o piaţa modernă pe două nivele”, a explicat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Biroul de presă al Municipiului Arad

***

Astăzi am avut deosebita plăcere să inaugurăm prima sală de clasă de la Creșa săptămânală nr.1, situată pe strada Izoi, care a fost reabilitată pentru a oferi condiții optime și un plus de confort dezvoltării copiilor care frecventează această unitate. Acțiunea inițiată de către Serviciul Protecția Copilului și Familiei, va continua și în următoarea perioadă, urmând a fi renovată și redecorată și cea de-a doua sală a creșei. Acest demers se dorește a fi unul care să implice societatea civilă, atât persoane fizice cât și persoane juridice de drept privat în dezvoltarea serviciilor oferite deja la nivelul creșelor publice existente la nivelul municipiului Arad.

Încă de la momentul inițierii acestei idei ne-am dorit să vedem în ce măsură există deschidere din partea arădenilor pentru a participa alături de noi la crearea a ceva inedit, la a adăuga un plus de valoare spațiului în care își petrec timpul și se desfășoară activitățile copiilor înscriși la creșa săptămânală. Am avut încă de la început un răspuns pozitiv atât din partea celor care doreau să se implice prin sponsorizarea acțiunii noastre, cât și din partea voluntarilor, care au avut un aport substanțial în redecorarea acestui spațiu, în special elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”. Am întâlnit dorință de implicare, entuziasm și participare activă în ceea ce tindem să realizăm, iar feed-back-ul primit a fost unul încurajator și motivant.

Ne dorim să continuăm astfel de acțiuni și la alte creșe din cadrul Direcției de Asistență Socială și invităm persoanele interesate să se alăture inițiativei noastre, întrucât astfel de colaborări public-private aduc un aport substanțial comunității în care se desfășoară.

Biroul de presă al Direcției de Asistență Socială

Lucian Valeriu, 5 mai 2018 1:57

falca-cresafalca-batmanpiata_miorita-11piata_miorita-10piata_miorita-9piata_miorita-8piata_miorita-7piata_miorita-6piata_miorita-5piata_miorita-4piata_miorita-3piata_miorita-2piata_miorita-131906142_2126807987334875_5552987212980682752_n