INVESTIGATII

Din seria „Fenomene ALFA” – vă prezentăm birtul CLANDESTIN al polițiștilor de la parterul blocului oamenilor care lucrează la SRI și Penitenciar [FOTO]

 

Aparent o banală alimentară de cartier, este, de fapt, birtul clandestin al polițiștilor din Arad (cel puțin). Situat (unde altundeva?) în Cartierul Alfa, la parterul Blocului 74 (pe care dacă nu ești din Alfa, nu-l găsești dacă nu-ți face cineva o schiță ca la proști… pe pariu! – deși e-n centru, colț cu „principala”) – putem să-l poreclim linișltiți, fără frica de a fi acuzați de tabloidizări flamboaiante,  Birtul ALFA.

Deasupra Birtului Alfa – zis și „birtul polițiștilor”,

că deja… adică de vreo 3 luni încoace… ăla nu mai e „blocul SRI / Penitenciar”, ci „blocul de deasupra birtului polițiștilor” (bro… tu-ți dai seama cu ce viteză se schimbă argoul în orașul ăsta… cred că e singurul lucru la care Aradul evoluează… argoul… literatura de mahala) – deasupra epicei construcții sociale, deci, locuiesc niște oameni care nu lucrează… la aprozar… deși chiar dacă ar lucra la aprozar, tot aceeași chestie ar fi…
Ce locatar „normal” își dă acordul ca la parterul blocului în care locuiește să funcționeze un local care are afișat ORAR 7 – 22 (mai nou, 6.30 – 23.30 – inclusiv sâmbăta și duminica) dar după 22 începe oroarea?! Nu are acordul vecinilor, așadar – funcționând în baza unei „prelungiri provizorii pentru intrarea în legalitate”… bla-bla… n-are cum!

Teoretic, pe birt îl cheamă PETRO FLORA MINI MARKET – cum se vede în poze… dar nimeni nu-i zice așa

Brandul de underground este produsul SC PETRO FLORA SRL, iar firma nu-i vreo fraieră… are 20 de ani de activitate – dacă o cauți pe Google o să rămâi destul de perplex când o să citești că în 1999 era pe minus un milion de euro, iar acum e pe plus un milion de euro („din ce? din ofertă la pufuleți! – nu-i treaba ta”). Ziua,  dacă te duci pe-acolo, totu-i chill. Este o fată care vinde suc, cafea, biscuiți, detergenti, nimic nu sare-n ochi…
Noaptea, însă… noaptea e noaptea minții: fix invers de cum e ziua! Un coșmar audio-video, HD, HQ și la maxim. Noaptea vinde un „băiețaș” condamnat la 3 ani cu suspendare pentru trafic de „cannabis de Ceala… alea 6 cutii… știi tu!” Ce vinde… asta numai cine cumpără știe!

Al cui e „obiectul juridic”? A unui polițist timișorean combinat cu un oltean care a mai avut asemenea afaceri

Sursele noastre (care, cum e și firesc, locuiesc deasupra Birtului Alfa) s-au documentat asupra proprietarului localului „de famiglie” și au aflat (ușor… având în vedere locurile lor de muncă) cum stă treaba. Un polițist de la circulație din Timișoara l-a cumpărat (nu mă-ntreba cum) de la stat (nu mă-ntreba cu cât)… că ale statului erau astea pe vremea când aveam stat, și l-a dat în chirie unui anume Nicu Corlan, o vedetă în Alfa de loc din Târgu Jiu, pentru suma de 2800 de lei pe lună… îți dai seama că merită(m), din moment ce!… Tu, la tine-n bloc, dacă vrei să-ți faci punct de lucru pe firma ta de broderie pe calculator, trebuie să muncești mult pentru a-ți convinge vecinii pensionari sau pe cei cu bebeluși că procesul de fabricare al broderiilor tale nu implică gălăgie și că nu faci du-te-vino mai ales în orele de liniștite. Dacă te duci să-l reclami la Primărie (că au fost și care s-au dus la Primărie cu problema) afli, rapid, că „e pila doamnei Lili Florea – șefă de serviciu la PMA” – așa că mai bine nu te duci.
Nicu Corlan ăsta a mai avut, anterior, un birt – două colțuri mai încolo… același stil – doar că în loc de polițiști, frecventau țiganii de pe Mărului.
A trecut la „next level” – bagi sama…

„Noaptea, toate echipajele de poliție parchează acolo!” – povestesc… părțile vătămate cel puțin fonic

Dacă nu vezi „roată de mașină de Regina Nopții” prin Micălaca, Vlaicu, Centru și Boul Roșu, nu vezi pentru că „Noaptea, acolo-i sediul poliției din Arad, frate. Pănă pe la 2-3, uneori și mai târziu, nici vorbă să se liniștească. Se adună câte 6 mașini de poliție, pun manele… dacă-i auzi ce discută sub ferestrele noastre te sperii!… Îți dai seama că avem și copii!” –  după cum, succint, prezintă situația o altă sursă, care povestește că „noaptea, tu, nu intri… e deschis numai pentru «cine trebuie»…” – nu că aveam de gând.

 

 

Radu Pandelea, 26 iunie 2017 4:04

pol-alfapol-alfa-11pol-alfa-10pol-alfa-8pol-alfa-7pol-alfa-4pol-alfa-5pol-alfa-3pol-alfa-2pol-alfa-1