Front 7 PAMFLETE

Din seria GĂRILE NIMĂNUI – Haita din Răpsig a distrus Halta din Răpsig… dar locul are un potențial enorm!

 

Halta din Răpsig e ceva ce nu vrei să vezi nici în poze.  Ca unul care a văzut la viața lui câteva horroruri rusești, irlandeze, islandeze, underground și nerecomandate nimănui, vă spun: n-am văzut la niciunul dintre ele un afiș mai tare decât o poză cu halta din Răpsig.
Halta Răpsig e capitala horrorului pe ruta Arad – Brad – traseu pe care există o concurență la „gări în care nu vrei să cobori, darămite să rămâi” de te doare mintea!

Am scris o singură dată despre bătăile din birturile din Răpsig… era să mi-o iau în freză de la genul ăla pentru care bătaia-i ca pentru tine o partidă de table, o frecție… bine măcar că pentru asta trebuia să mă fi dus acolo… ceea ce – poate mă repet – nimeni n-are de gănd.  O explicație logică a halului în care le-a ajuns halta  ar fi că Răpsigul fiind (aproape sigur) satul cu cel mai mare număr de bătăuși pe cap de locuitor din județul Arad  – cum fras` să scape gara nedemolată?„Haita din Răpsig a distrus halta din Răpsig” deci!
Bă, frate… o haltă aveați și voi – și pe aia ați distrus-o! – cum ar zice nemții…

Avem soluții – avem salvare!

Răpsigul, așa demolată cum îi e halta, are, totuși, un potențial imens: cel de „Capitală Culturală a Horrorului de Pretutindeni”! „Culturală” în adevăratul sens. Demn de exploatat… trebuie încercat un proiect în sensul ăsta: „[email protected]ăpsig” gen. „Iarna în haltă la Răpsig – 48 de ore de groază”… și numa` tre să pui o cameră deasupra și să dai live… să vezi tu cum îți cade Lars von Trier la picioare și-ți dă Tarantino friend request.
Deși nu prea cred că te ține fără minim 500 de bodyguarzi… câți locuitori apți de bătaie are Răpsigul (bine măcar că nu-s așa de mulți și stau acasă!) – dar dacă treci peste acest inconvenient, să vezi ce de bilete vinzi!

Teaser:  Coboară unu  în halta Răpsig cu un rucsac, obosit și plin de probleme (ce dreaq de om odihnit și fără probleme s-ar duce la Răpsig?… iarăși mă repet). Nimeni, nimic. E frig ca dracu și începe să se-ntunece. De frig ce e și de hăbăucit de peisaj, omul nostru nici nu știe încotro e Răpsigul și, mai ales, de ce. Din întunericul abia format ies două siluete negre îmbrăcate în gri.

Radu Pandelea, 1 martie 2018 11:27

FB4C8F12-FD0C-4F04-9487-56FF3E80133B707E49DA-F2EF-4DE1-9E2A-77DFC54708429A3319CF-8B10-4383-B96C-3EB4F1302E4C