Acasă ȘTIRI „Discover” – un proiect multicultural care i-a inclus și pe elevii arădeni

„Discover” – un proiect multicultural care i-a inclus și pe elevii arădeni

0

 

 

În perioada 5 iulie – 5 august 2016 , elevii arădeni au descoperit  altfel lumea… Prin  proiectul „Discover”, organizat de către AIESEC Arad – un proiect cu ajutorul căruia se dorește ca elevii claselor I-VIII să-și îmbunătățească nivelul de limbă engleză vorbită într-o manieră practică, prin comunicarea directă. Mai mult, scopul acestui proiect a fost dezvoltarea personală a elevilor români prin intermediul multiculturalismului, fiind implicați studenți voluntari din țări precum China, Thailanda, Mexic , Egipt, Indonesia, Pakistan, Azerbaijan, Tunisia, China, Ucraina și Republica Coreea. Deși proiectul s-a desfășurat exclusiv în limba engleză, scopul principal a fost schimbul de tradiții, obiceiuri, interferențele culturale, particularitățile naționale. Pe scurt, să se cunoască  mai bine, să se iubească indiferent de zona geografică a lumii din care vin, de culoarea pielii, de religie, de tradiții, de limba pe care o vorbesc.

Activitățile au fost desfășurate concomitent în cadrul mai multor  școli arădene: Școala Generală  „Nicolae Balcescu”, Școala gimnazială „Aurel Vlaicu”,  Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” etc., școli din care au participat și elevii, nu numai cadrele didactice.

Reacțiile celor implicați au fost pozitive. ,, Copii au fost extrem de încântați de activități, s-au bucurat să învețe, de exemplu, să se prezinte în limba coreeană” –  ne-a precizat Alina Davidhazy implicată în proiect  din partea Școlii gazdă, Nicolae Bălcescu, pentru voluntari din Indonezia, Coreea de Sud și Tailanda. Aceasta a participat și la evenimentul festiv de încheiere a proiectului când a transmis mesajul  de mulțumire din partea elevilor români pentru includerea în proiect și a școlii lor.

Ieri, 5 august, a fost ultima zi a proiectului și a avut loc încheierea acestuia, într-un cadru festiv. Concluzia a fost că, de oriunde am fi, orice limbă a pământului am vorbi, suntem, în esență, la fel. Cum copii români au fost receptivi și studenții voluntari au trăit exepriențe minunate , învățându-se reciproc, cunoscându-se între ei, evenimentul s-a încheiat cu promisiunea  că vor urma proiecte viitoare împreună.

 

 

 

 

 

Exit mobile version