DNA / doar trebuie să vrea / SĂ VINĂ SĂ ÎI IA: traficul de influență prin care Primăria Arad a adus „otrăvitorii” de la DD CHIM DEVA în școlile din Arad este DOVEDIT chiar de declarațiile OFICIALE!

falca veres
Distribuie:

 

Confruntați în oglindă luarea de poziție a Primăriei Municipiului Arad față de accidentul chimic care a dus la internarea în spital a 40 de copii de la Liceul German, cu ceea ce comunicau cu patru luni în urmă aceeași reprezentanți – iar de altă dovadă mai clară că avem în față în caz grav de TRAFIC DE INFLUENȚĂ nu mai are nevoie Direcția Națională Anticorupție – căci de competența acestei instituții ține speța.

De urmărirea și cercetarea penală a firmei DD CHIM se ocupă așa cum deja știm, Poliția Arad, prin Serviciul Arme, Muniții și Substanțe periculoase, iar de evoluția cazului , tot după cum știm, se ocupă presa… că altfel „ar fi totul bine și frumos” (în opinia lor).

Primul punct de vedere care urmează a fost dat publicității ieri – după ce, în prealabil (luni seară) am discutat și noi cu primarul interimar Călin Bibarț… care ne-a spus aproximativ aceleași prostii – în plus, totuși, față de aberațiile debitate „pe grabă” dezvăluindu-ne un amănunt-cheie:

„Firma DD Chim a fost RECOMANDATĂ de Primărie ca fiind profesionistă… dar asta nu înseamnă că noi am impus-o conducerii școlilor!”

N-ați impus-o pe naiba… nu ne luați drept proștii voștri!

[PUNCT DE VEDERE]

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la evenimentele ce au avut loc la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” , Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

– acțiunea de  dezinsecție și dezinfecție  desfășurată la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” s-a executat în baza unui contract încheiat între unitatea de învățământ și operatorul S.C. D.D. CHIM Hunedoara.

Tot unitatea de învățământ a fost cea care a emis comanda și a stabilit programul de intervenție, Primăria Municipiului Arad nefiind parte în respectivul contract.

Precizăm de asemenea că unitățile de învățământ își încheie în mod individual contracte de deratizare, dezinsecție și dezinfecție respectând HCLM nr. 357/2015 și celelalte prevederi legale în vigoare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

………………………………………………….

La data la care s-a încheiat contractul între DD CHIM și Primăria Arad, primar era deja Călin Bibarț – cel de mai jos fiind un comunicat de la data curentă 14 august – dar Primăria Arad a început „seria de colaborare” cu dubioșii de la Deva de mai mulți ani, „Bibi” practic moștenind „mafia sifoanelor” din Deva… care, dacă nu ați știu, e bine să știți: are corespondentul arădean în Primăria Deva.

Adică la Primăria Arad, licitațiile „babane” și achizițiile directe le câștigă băieții din Deva, iar la Primăria Deva – cei din Arad… c-așa se face!

Dacă urmăriți linkurile aferente ACESTEI PAGINI, veți vedea ce „sifon de milioane” e acest Csaba Veres și, citind nenumăratele contracte (210 achiziții directe, 5 licitații mari în doar ultimii doi ani), vezi înțelege cum funcționează acest mecanism al corupției care, iată, infectează și ucide.

„O firmă cu activităţi de dezinsecţie şi deratizare din Deva a fost contractată de primăria condusă de Gheorghe Falcă, pentru a combate şobolanii,

moliile, gândacii şi căpuşele din Municipiul Arad. Compania, deţinută  de un anume Csaba Vereş, a fost, în anul 2016, angajatorul actualului deputat PSD de Hunedoara, Ilie Toma, fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii. Soţia deputatului ocupă funcţia de şef serviciu de relaţii publice din cadrul Primăriei Municipiului Deva, autoritate publică locală la contractele căreia, de asemenea, compania de deratizare deţinută de Csaba Vereş este abonată de ani de zile.

Anul acesta, societatea a intrat, alături de alte firme controversate, şi într-o licitaţie organizată de Primăria Ploieşti, pentru acelaş tip de servicii de deratizare şi dezinsecţie, presa locală făcând, recent, o serie de dezvăluiri mai mult decât interesante cu privire la această afacere.

Încă o afacere interesantă, marca Gheorghe Falcă, a fost parafată, la mijlocul acestei luni, la Primăria Municipiului Arad.

Este vorba despre contractarea unor servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, pentru care, încă din luna august a anului trecut, municipalitatea anunţa, pe SEAP, că intenţionează să pună la bătaie nu mai puţin de 3.362.152 de lei, fără TVA.

Pentru contractarea acestor servicii, Primăria Municipiului Arad a organizat o licitaţie deschisă, impunând ca şi principal criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut. La procedura respectivă, aşa cum reiese din cuprinsul anunţului de participare, au fost depuse patru oferte, din care autoritatea contractantă a decis că doar trei pot fi considerate admisibile.” – dezvăluia, sec, presa națională.

„La data de 14 august, Primăria Municipiului Arad a anunţat că a desemnat drept câştigătoare a contractului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie oferta depusă de către societatea SC DD Chim SRL, cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara, care a solicitat în schimbul serviciilor pe care urmează să le presteze suma de 1.803.460 de lei fără TVA.

Această ofertă a fost, iniţial, contestată de ceilalţi participanţi la licitaţie, fiind invocat, în faţa Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), motivul că acest preţ este nejustificat de mic. În cele din urmă, CNSC a respins contestaţia, iar licitaţia a mers mai departe.

Astfel, în aceeaşi zi de 14 august 2018, între Primăria Municipiului Arad, în calitate de autoritate contractantă, şi SC DD Chim SRL Deva, în calitate de prestator, a fost încheiat contractul nr. 60330/2018, în valoare de 2.146.117,4 lei cu TVA inclus, adică 476.915 euro.”

Sursa: jurnalul.antena3.ro

***

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, 

„50 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe de luni seara până miercuri dimineața. În aceste zile, 21 de copii au fost internați, iar 14 mai sunt în spital și în acest moment. Starea lor este bună, simptomele încep să dispară, însă medicii preferă să îi țină sub observație în continuare, pentru mai multă siguranță.”

Inspecția Sanitară de Stat a constatat NUMAI GREȘELI și NEPĂSARE în administrarea BIOCIDELOR!

După ce a verificat situaţia la unitatea de învăţământ, Mioarei Comana, director al Inspecției Sanitare de Stat, i s-a făcut rău, prezentând aceleaşi simptome ca şi copiii internaţi: iritaţii la nivelul ochilor, al gâtului, al tegumentelor de la mâini.

Deşi vizita sa la Liceul German a fost efectuată la patru zile de la momentul dezinsecţiei/ dezinfecţiei, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că în clădire se simţea încă un miros înţepător, aerul fiind irespirabil.

Interpelată în legătură cu substanţele care i-au provocat aceste simptome, Mioara Comana a precizat:

„După cum rezultă din procesul verbal, una din substanţele biocide a fost folosită în diluţie mai mare decât trebuia – adică s-a pus mai mult.

În fişa de utilizare a substanţei era recomandată o concentraţie de de 0,5 – maximum 1%, iar în procesul verbal firma respectivă scrie că a folosit 2%. Dar nu pot să vă garantez că a fost 2% sau mai mult…

A doua substanţă biocidă folosită nu mai avea aviz de funcţionare pe piaţă în România din luna aprilie 2019. Nu neapărat pentru că substanţa era prea toxică, ci pentru că producătorul a considerat că nu mai vrea să intre pe piaţă.

Acesta e motivul, bănuiesc, pentru că trebuia să depună un set de analiză la Comisia de biocide. Nu a mai făcut-o şi de atunci produsul nu ar mai trebui să se regăsească pe piaţă.

Dar văd că se regăseşte la firma aceasta din Hunedoara. E vorba de o substanţă pentru suprafeţe, deci dacă se folosea până în 4 aprilie 2019 sau dacă avea avizul de funcţionare după această dată, era OK să fie folosită”a subliniat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

O altă problemă identificată în urma studierii documentelor ataşate acţiunii de dezinsecţie/ dezinfecţie de la Liceul German constă în faptul că cele două substanţe biocide au fost folosite împreună.

Asta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor în domeniu, procedura prevede că trebuie să se stropească separat cu fiecare dintre ele. Combinarea celor două substanţe nu a făcut decât să saboteze acţiunea de dezisecţie/ dezinfecţie, diminuând practic efectul acestora.

 

Categorie: Investigații
Etichete: Calin Bibart, csaba veres, Gheorghe Falca
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: „Ministrul Cîțu a reușit să facă praf și rezerva valutară“
Articolul următor
Numiri la MUNICIPIU: Comisarul-șef Florin VRAMIȚĂ a fost împuternicit ca ajunct, iar inspectorul Florin CRUCEAN, ca șef al Biroului de Investigații Criminale
Bagă un „16”

2 comentarii. Leave new

  • Tocmai aceasta este problema…ma bucur ca ati subliniat problema de la consiliul national al contestatiilor…din cauza pretului nejustificat si extrem de mic, acesti patroni sunt fie obligati sa faca evaziune fiscala fie sa faca anumite compromisuri ca si in cazul de fata si sa foloseasca ce au mai ieftin si mak la indemana…din pacate sufera beneficiarii finali care la o licitatie in SEAP, nu au dreptul la o achizitie directa din cauza faptului ca trebuie atribuita licitatia catre societatea care are pretul cel mai mic…nu serviciile cele mai bune! As ruga autoritatile competente sa verifice toate licitatiile din Romania pe orice linie pe care vor si sa faca un calcul care sa fie raportat la salarul minim pe economie la care trebuie sa platesti angajatii si o sa vedeti ca majoritatea licitatiilor sunt atribuite celui mai mic pret si din calcul nu are cum sa reiasa un asemenea pret. Verificati in toate domeniile de prestari servicii catre institutiile publice si o sa ramaneti socati de ceea ce o sa descoperiti… Evaziune(angajati la negru sau fara forme legale, ex: Mike Security unde patronul este arestat) si produse calitativ foarte proaste pentru a te putea incadra in pret. Cine poate sa verifice il rog sa o faca.

    Răspunde
  • avatar of rupert&clovis
    Rupert&Clovis
    16 ianuarie 2020 11:00

    Aceasta este problema problemei subliniata ca si problema de problema, fara numar de probleme!Sa faca ca si cand sa sa cante muzica si sa sa manca masa!Din cauza faptului ca finaliiii naree posibilitati sa sa bata cuconcurenta, rezultata se vede ici-sa!Evazionistiii care sta la poarta e negriii si face praduirepe banile publici!Domeniiile prestariloor de serviciile caree gestionate de praduitori nu are ef_cienta.Mikemousele are produse slabe, sa sa verifce ceeeea ce am spus.Am zis, am zis!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie