vineri, decembrie 2, 2022

Doar trei puncte din Oltenia pentru juniorii Academiei UTA

 

Juniorii Academiei UTA angrenați în Liga Elitelor U19 și U17 au avut meciuri la Craiova, cu Universitatea, în etapa cu numărul 14.

Primul meci  i-a avut în prim plan pe juniorii de la U19. Gazdele deschid repede scorul, în minutul trei, din poziție de unu la unu cu portarul. După nici cinci minute Rotea trimite o minge în adâncime, Negoescu (foto) pleacă din propriul teren și egalează cu un șut la colțul lung. Apărarea utistă nu prinde o zi prea bună și este depășită din nou în minutul 23, scorul la pauză fiind 2-1.

La două minute de la reluare Negoescu așează o minge pentru Mercioiu, care din șapte metri egalează din nou pe Craiova. În minutul 57 Rotea pătrunde pe stânga de unde pasează în fața porții pentru același Mercioiu care pune latul și o aduce pe UTA în avantaj. Negoescu face și el dubla în minutul 72, mingea trimisă de la 25 de metri lovește transversala, după care intră în poartă. Gazdele reduc din handicap în minutele de prelungire, iar partida se termină 3-4.

UTA U19: Tirian, Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Onișor, Dănilă, Borcea, Rotea, Mercioiu, Negoescu.

Au mai jucat: Domide, Monea, Maxim, Cira.

Rezervă: Blaga.

Au marcat: Negoescu (23, 72), Mercioiu (47, 57).

Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

Au pierdut fotoliul de lider

La U17, UTA avea nevoie de victorie cu Universitatea pentru a se menține pe primul loc alături de AFK Csíkszereda, care juca în compania CFR-ului din Cluj. Chiar și un egal îi menținea pe utiști pe locul doi, în fața craiovenilor, la un punct distanță. Nu a fost să fie nici măcar atât, iar juniorii mici se întorc la Arad fără niciun punct. Meciul  a fost decis de penaltiul din minutul 25, transformat de olteni. Mai sunt de disputat opt etape, iar utiștii trebuie să își intre în ritm pentru a-și asigura un loc în semifinalele Ligii Elitelor U17.

UTA U17: Blaga, Sarkozi, Roșu, Codrea, Mihai, Popa, Pele, Șerengău, Pop, Bulza, Nagy.

Au mai jucat: Bocancea (50), Mare (67), Pășcălău (67).

Rezerve: Tirian, Botoroagă, Cohuț, Boiț, Opriș.

Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros.

În runda următoare la Arad vine Academia de Fotbal Gică Popescu.

Ultimele Știri

Related news