Documentația PUZ pentru construire stație de betoane, mixturi asfaltice și prefabricate a SYLC Con Trans se află la transparență

puz_statie_betoane
Distribuie:
Începând cu data de joi, 21.04.2022, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, este afișat următorul document privind:

Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulament Local de Urbanism (RLU) aferent: Unitate logistică pentru construcții rutiere, producție betoane, mixturi asfaltice și prefabricate, extravilan Municipiul Arad, centura DN 7, generat de imobilul cu extrasul C.F. nr. 320495 – Arad, St = 36 709 mp, beneficiar: S.C. SYLC Con Trans S.R.L. – inițiativa primarului

Până la data de 11.05.2022, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesați pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 25.04.2022, la adresa https://www.primariaarad.ro/dm_arad/portal.nsf/AllByUNID/transparenta- decizionala  -2022-000189c6?OpenDocument și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri între orele 08:30 – 14:00.

Cei interesați pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte.

Conform Proiectului de Hotărâre se aprobă următoarele condiții de construire:

1. Funcțiunea principală solicitată de investitor: zonă cu destinația industrie, depozitare și servicii cu amenajări aferente și funcțiuni complementare, în regim de înălțime maxim P+2E, prin crearea unei unități de logistică pentru construcții rutiere, producție betoane, mixturi asfaltice și prefabricate.

Unitatea urmează să cuprindă mai multe tipuri de activități, dintre care cele mai importante vor fi:
  •  producție mixturi asfaltice și betoane (în stații automatizate), padocuri și silozuri
    depozitare materiale aferente;
  • depozitare materiale construcții si vrac;
  • hala depozitare materiale construcții, întreținere și reparații utilaje și sediu administrativ;
  • platformă parcare autovehicule și camioane;
  • rezervor combustibil 30.000 litri;
  • platformă turnare prefabricate din beton;
  • depozitare temporară, concasare, sortare si recuperare deșeuri din construcții;
  • amplasare laborator analize construcții grad II;
  • alimentare/branșamente electrice, gaz și apă;
  • spălătorie automată camioane;
  • foraj apă industrială pentru spălătorie și stația de beton.
Zonele care constituie U.T.R. 1sct sunt următoarele:
  • Zona pentru industrie și depozite – ID: 1,92 ha
  • Zona pentru instituții și servicii publice – IS: 0,50 ha
  • Zona spații verzi – Sv: 0,73 ha
  • Zona căi de circulație / incintă – Ci: 0,43 ha
  • Zona căi de circulație /extraincintă – Ce: 0,04 ha
  • Zona echipare edilitară -TEi: 0,05 ha

2. POT max = 65%;
3. CUT max = 1,1;
4. Regimul de înălțime:
-P+2E pentru zona de administrativă, Hmax = 40,00 m, pentru utilaje; (conform aviz A.A.C.R. nr. 7493/572/12.04.2021);
5. Zone verzi: min 20% din suprafața parcelei;
6. Dimensiunile acceselor și drumurilor, cât și a drumurilor executate în incinta reglementată, vor respecta normativele tehnice în vigoare, asemenea drumurilor publice și vor fi executate conform Ordonanței Guvernului nr.43/1997 aprobată cu modificări prin Legea nr.82/1998 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Execuția și recepția lucrărilor se vor realiza cu respectarea prevederilor legale privind lucrările publice și vor fi executate pe cheltuiala investitorilor.

Documentațiile care se vor întocmi și aproba, cât și lucrările care se vor executa vor respecta toate etapele rezultate din aplicarea legislației în vigoare. Beneficiarul va avea obligația menținerii părții carosabile în stare optimă pentru asigurarea circulației auto din zonă.

7. Construcțiile vor fi autorizate conform prevederilor Legii Nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, cu modificările și completările ulterioare, după asigurarea executării lucrărilor de echipare edilitară aferente amplasamentului, de către investitori.

Se vor autoriza construcțiile și amenajările care se pot racorda la infrastructura edilitară existentă cu capacitatea corespunzătoare sau pentru a cărei extindere sau realizare există surse de finanțare asigurate de investitori interesați sau care beneficiază de surse de finanțare atrase potrivit legii.

8. Pe cheltuiala investitorului se va asigura realizarea rețelei de apă, a rețelei de canalizare menajeră, a rețelei de canalizare pluvială, a rețelelor electrice, de gaze naturale necesare funcționării noii zone cu funcțiunea menționată mai sus, urmând ca după realizarea acestora, acestea să fie predate deținătorilor de utilități, unde este cazul.

Documentațiile care se vor întocmi și aproba, cât și lucrările care se vor executa vor respecta toate etapele rezultate din aplicarea legislației în vigoare.

Planul Urbanistic Zonal va fi valabil 3 ani de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Întreaga Documentație PUZ poate fi consultată AICI.

Categorie: Administrație
Etichete: mixturi asfaltice și prefabricate, Plan Urbanistic Zonal (PUZ), producție betoane, SYLC Con Trans S.R.L, Unitate logistică pentru construcții rutiere
Distribuie:
Articolul anterior
ATENȚIE, ȘOFERI! Se închide drumul Bârsa-Sebiș, în perioada 27-30 aprilie 2022
Articolul următor
Parchezi în centrul Aradului? Mai ești și un cetățean cinstit și dorești să cumperi bilet de parcare? Rezultatul: ești tratat ca un gunoi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie