marți, noiembrie 29, 2022

SHIHAN Ovidiu DEAC s-a dus să-și continue antrenamentul „dincolo”, cu SŌKE Mihai BOTEZ…

 

Vreme de 35 de ani dedicat trup și suflet judo-ului arădean, pe drumul deschis de irepetabilul Sōke* Mihai BOTEZ (Mișa Bacsi) – căruia i-a fost elev-discipol – maestrul instructor Ovidiu DEAC s-a stins luni, 21 iulie, în urma unui infarct miocardic, lăsându-i șocați pe toți (foarte mulți!) cei pe care i-a cunoscut, antrenat și iubit ca partener, profesor, prieten…
Ovidiu Deac avea 52 de ani.

„Azi 21 iunie 2021 s-a ridicat la ceruri un om deosebit, shihan DEAC OVIDIU, maestru cu titlul de shihan**  în cadrul Clubului Sportiv Seishi Budo Arad, activ în cadrul clubului din anul 1986. Vei rămâne în sufletul și inima noastră, a copiilor și elevilor din cadrul clubului nostru cărora le-ai insuflat dragostea de artele martiale, disciplina și spiritul de samurai!” – a transmis președintele clubului de Judo  „Seishi Budo Arad” Milovan Pavel.

 

Transmitem și noi, pe această cale, condoleanțe familiei îndurerate.
Dumnezeu să-l odihnească în pace…

……………………………………………

* Sōke –  „mare maestru” poate însemna „cel care este liderul oricărei școli” sau „stăpânul unui stil”, dar este cel mai frecvent folosit ca titlu japonez de cel mai înalt nivel, referindu-se la liderul singular al unei școli sau stil de artă marțială.

** Shihan – termen japonez care este folosit în multe arte marțiale japoneze ca titlu onorific pentru experți sau instructori seniori. Poate fi tradus ca „maestru instructor”.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news