miercuri, februarie 8, 2023

Domnule Ministru al Sănătății, Vă mulțumim că ați luat în considerare și ați aplicat cu celeritate observațiile și solicitările noastre din scrisoarea deschisă

 

 

[ACTUALIZARE]  (ora 16.30)

 

[COMUNICAT DE PRESĂ] 

Către Ministerul Sănătății
În atenția d-lui Ministru Nelu Tătaru
Domnule ministru,

Vă mulțumim că ați luat în considerare și ați aplicat cu celeritate observațiile și solicitările urgente formulate în scrisoarea deschisă emisă în dimineața acestei zile de Filiala Județeană Arad a Alianței Național Țărăniste.
Considerăm că dispozițiile anunțate de Dumneavoastră în cadrul conferinței de presă de astăzi, 3 aprilie 2020, conform cărora intenționați să eliberați din funcție acele persoane considerate responsabile pentru colapsul sistemului medical din județul Arad, începând cu directorul DSP Arad, și să efectuați o evaluare instituțională de anvergură, constituie doar primii pași dintr-o serie de măsuri menite să remedieze problemele pre-existente, recent acutizate, din cadrul instituțiilor arădene de sănătate.

Inițiativa Dumneavoastră reprezintă o dovadă de profesionalism și de verticalitate în aceste momente în care este nevoie, mai mult ca oricând, de o conlucrare eficientă între instituțiile centrale, organismele locale de conducere și personalul medical, acesta din urmă confruntându-se cu nenumărate lipsuri și blocaje, plecând de la sincopele în aprovizionarea cu materiale necesare și ajungând până la acutizarea disensiunilor între medicii aflați în prima linie și responsabilii administrativi sau politici.

Dorim să întărim ideea că trecem printr-o perioadă în care ar trebui să conlucrăm cât mai eficient pentru a depăși criza provocată de virusul Covid19. Apreciem rapiditatea cu care ați înțeles nevoia eliminării acelor responsabili care împiedică buna funcționare a sistemului arădean de sănătate și pun în pericol aplicarea strategiei naționale de prevenire și de luptă împotriva pandemiei declanșate de noul coronavirus. Ne așteptăm, de asemenea, ca evaluarea anunțată să fie efectuată cu aceeași celeritate și să se soldeze cu măsuri concrete, în sensul celor menționate în scrisoarea noastră deschisă.”

 

Cu stimă,
Silviu Dascăl
Secretar Județean al Organizației Județene Arad a Alianței Național Țărăniste

*****

[Titlul inițial (ora 13.30)]: Domnule Ministru al Sănătății, CÂND VENIȚI LA ARAD SĂ VĂ FACEȚI TREABA?

[COMUNICAT DE PRESĂ] 

Scrisoare deschisă adresată Ministrului Sănătății în care cerem demisia directorului DSP Arad

Domnule Ministru al Sănătății,
CÂND VENIȚI LA ARAD SĂ VĂ FACEȚI TREABA?

„Stimate domn,

Pe lângă profesia Dvs. de medic sunteți și politician. Înțelegem asta. Și noi, cei din Alianța Național Țărănistă avem fiecare profesiile noastre și politica o facem doar pentru că în acest mod vrem să schimbăm ceva în bine în țara asta.
Trebuie să vă faceți imagine. Ca urmare trebuie să vă faceți aparițiile media, să dați impresia că sunteți la fața locului și că lucrurile sunt sub control. Înțelegem asta. Și noi, cei din Alianța Național Țărănistă încercăm să ne facem o imagine prin intermediul media și să aducem alături de noi pe cei care cred în valorile creștin democrației și ale național țărănismului pentru ca împreună să aducem aportul nostru la dezvoltarea României.

Faceți parte dintr-un partid care se află momentan la guvernare într-o perioadă destul de dificilă. Trebuie să păstrați imaginea intactă a partidului din care faceți parte și totodată să aduceți profesionalism în gestionarea acestei situații dificile. Înțelegem asta.
Și noi, cei din Alianța Național Țărănistă știm ce înseamnă să treci printr-o situație dificilă. Apreciem atât faptul că partidul din care faceți parte nu s-a dat înapoi de la a guvernare în această perioadă dificilă cât și pe Dvs. personal pentru că ați acceptat să fiți Ministru al Sănătății într-o perioadă extrem de dificilă când colegii Dvs. de partid au clacat. Ați preluat o situație dificilă, aveți de păstrat o imagine care se deteriorează și trebuie să remediați acolo unde s-a greșit. Nu doriți repetarea unui nou caz ca și în Suceava. Înțelegem asta.

Ce nu înțelegem noi însă, cei de la Alianța Național Țărănistă, este că veniți în Arad, un Arad administrat de mulți ani de colegii Dvs. de partid, un Arad cu multe povești care frizează ridicolul, de la ploaia în subsolul nou renovat al Spitalului Județean, la povestea brancardierului de la morgă care deținea concomitent cea mai mare firmă de pompe funebre din oraș și din mașina căruia era văzută
ieșind directoarea spitalului (colegă de partid cu dumneavoastră), la o altă directoare din domeniul medical care venea dimineața la servici cu ambulanța ca să evite traficul, la un analizor Real Time PCR care deși anunțat de colegii dumneavoastră. de partid ca fiind operațional pe 26 Martie nu funcționează nici acum, de altfel doar cu ajutorul donațiilor private existând la ora actuală un astfel de aparat funcțional în Arad, la un alt spital care își trimite personalul medical la lucru cu saci de gunoi în picioare sau unde de exemplu alaltăieri mai erau doar 300 de ochelari de protecție în stoc, veniți să „vedeți” doar un traseu pe care îl are un bolnav. Cu ce rămânem noi, cei care suportăm zi de zi neajunsurile acestui sistem de pe urma vizitei Dvs.? Ne așteptam să veniți și să ne ajutați, nu doar să „vedeți”.

Ați „văzut” ca personalul medical are un „moral scăzut”. Oare ați văzut și de ce? Ne întrebăm dacă de exemplu ați văzut modul în care un director de la DSP se adresează medicilor? Ați văzut faptul că medicii pleacă? Ați văzut faptul că atitudinea acestui funcționăraș care le face jocul colegilor Dvs. de partid de fiecare dată când este nevoie (vă invităm să „vedeți” și ce a făcut acest personaj cu ocazia crizei gunoiului din Arad) are un rol determinant în plecarea acestor medici? Nu vorbim desigur de cei care oricum sunt pe funcție politic… De data asta nu vă înțelegem!

Noi, cei de la Alianța Național Țărănistă și majoritatea arădenilor am fi dorit să vedem măsuri concrete ca urmare a vizitei Dvs. la noi. Nu doar declarații de presă. Am fi vrut să vedem lucruri concrete, iar cel mai concret lucru ca să demonstreze că nu doar faceți un rol de partid aici în Arad este demiterea tuturor celor puși politic și fără competență. Începând cu directorul de la DSP Arad!”

Ca urmare domnule Ministru,
CÂND VENIȚI LA ARAD SĂ VĂ FACEȚI TREABA?
CÂND VEDEM ȘI NOI DEMISIA DIRECTORULUI DSP ARAD?

Silviu Dascăl,
Alianța Național Țărănistă Filiala Județeană Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news