CAMPANII

Dorel Căprar: „Administrația Falcă a inventat taxa pe transparență, ca să nu aflăm cum se fură banii publici“

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Dorel Căprar: „Administrația Falcă a inventat taxa pe transparență, ca să nu aflăm cum se fură banii publici“

Vrei să afli dacă Primăria Arad cheltuie în mod corect banii din taxe și impozite, pe care-i plătești an de an la bugetul local? Trebuie să plătești o sumă de bani, pentru că administrația Falcă a inventat taxa pe transparentă. Victimă acestei taxe a căzut și deputatul Dorel Căprar, care a dorit să afle informații legate de contractul privind construcția stadionului UTA, stadiul lucrărilor, dar și cât s-a cheltuit până acum din banii arădenilor. Primăria însă refuză să ofere aceste informații, până când nu se achită o sumă de bani, sub pretextul copierii unor documente solicitate, care puteau fi foarte bine trimise online.

„Stăpânii portocalii ai Aradului, conduși în continuare de Gheorghe Falcă, pentru că interimarul Bibarț e doar de decor, au inventat o nouă metodă prin care să oprească accesul arădenilor la informații de interes public. În calitate de ales al județului Arad, am solicitat Primăriei Arad să-mi pună la dispoziție contractul privind stadionul Neumann, informații despre stadiul lucrărilor și plățile efectuate până acum. Am solicitat aceste documente nu pentru mine personal, ci pentru a informa cetățenii cu privire la cheltuirea banilor din taxe și impozite, ca aceștia să afle motivele pentru care nu s-a finalizat nici acum stadionul și când am putea avea și noi o arenă cât de cât decentă la Arad.

Cu o nesimțire specifică găștii portocalii care jefuiește Aradul de 15 ani, am primit o adresă din partea primăriei, în care mi se comunică faptul că documentele solicitate le pot ridica de la camera 4 a Primăriei Arad, după ce achit 247 de lei pentru serviciile de fotocopiere. Asta în condițiile în care, în solicitarea adresată Primăriei Arad, am specificat și o adresă de email unde să-mi fie trimise documentele, lucru care nu s-a întâmplat, pentru că cei din fruntea orașului știu foarte bine ce lucruri putem afla din acele documente, care vor demonstra încă o dată sifonarea banilor publici din bugetul Aradului.

Acest răspuns nu este altceva decât o încercare disperată de a ascunde neregulile din Primăria Arad, probabil unele ilegalități legate de construcția stadionului UTA sau plăți ilegale care s-au efectuat cu privire la această investiție care trenează de zece ani, fără a primi nicio explicație din partea găștii conduse de Gheorghe Falcă. Dacă își fac iluzii că vor putea să ascundă la nesfârșit aceste ilegalități, pedeliștii lui Falcă se înșeală amarnic, pentru că vom apela la toate mijloacele legale, ca arădenii să afle adevărul despre stadionul UTA, inclusiv la instanța de judecată, dacă va fi nevoie“, declară deputatul Dorel Căprar, președintele PSD Arad.

Biroul de presă al PSD Arad

Critic Arad, 15 august 2019 6:52