CAMPANII

Dorel Căprar : „Creşterea economică va trebui să se reflecte efectiv în buzunarele cetăţenilor”

 

Deputatul PSD Dorel Căprar consideră justificate aşteptările cetăţenilor cu privire la Strategia de Guvernare şi Programul Economic al PSD, fapt relevat de altfel şi de numeroasele sondaje de opinie care indică revenirea social-democraţilor la conducerea ţării după 11 decembrie.E un fapt ştiut că ori de câte ori PSD a guvernat, România a înregistrat creştere economică.

„Ideea centrală este că această creştere economică trebuie să se reflecte efectiv în buzunarele cetăţenilor. Românii nu trăiesc din cifre, statistici tehnocrate sau analize de pronostic ci au nevoie de o guvernare responsabilă, capabilă să dinamizeze şi să echilibreze toţi factorii economici, de natură să creeze bunăstare pe toate palierele sociale.De la eliminarea unor taxe absurde, până la debirocratizare şi instituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, măsurile PSD au un singur numitor comun CETĂŢEANUL ROMÂN şi interesele sale.

Suntem datori să le oferim românilor o economie funcţională, iar creşterea economică să se traducă prin salarii mai mari, educaţie mai bună și servicii de sănătate de calitate. De aceea, Programul PSD pentru următorii ani este centrat pe o dezvoltare economică, care să însemne mai mulţi români în clasa de mijloc.

Obiectivul nostru este creșterea veniturilor populației, vrem şi putem printr-o strategie şi un program economic solid să aducem bani în plus în buzunarele românilor. Avem măsuri sustenabile, fără factori de risc şi experimente, după cum a demonstrat-o Guvernul Ponta. Vreau să reamintesc celor care poate au uitat un lucru : în 2012 Guvernarea PSD a preluat o situație în care 8,6 milioane de români se aflau în zona de risc de sărăcie și excluziune socială. Datele apartin Eurostat. La finalul anului 2015, când s-a predat guvernarea, au rămas 7,4 milioane, aşadar, practic, am reuşit să scoatem 1,2 milioane de români din această zonă cu risc de sărăcie. Dincolo de exemple, modele economice sau modele de dezvoltare, cred că, cele mai importante elemente sunt curajul și priceperea de a le pune în practică”, afirmă deputatul PSD Dorel Căprar

Biroul de presă al PSD Arad

Critic Arad, 11 octombrie 2016 2:35