joi, mai 26, 2022

Parohia Ortodoxă și Primăria Semlac au dus un prim transport umanitar în Ucraina, în două localități în care trăiesc și etnici români

Peste 4,5 tone de ajutoare constând în alimente de strictă necesitate, medicamente, elemente de îmbrăcăminte și de dormit, au ajuns în Ucraina, la etnicii români din Slatina Ucraineană și Buștino

Peste 4,5 tone de ajutoare au plecat din Comuna Semlac spre Ucraina Vineri 4 martie orele 0.00.

Destinația finală au fost două localități în care trăiesc și etnici români și anume Slatina Ucraineană și Buștino.

Inițiativa colectării de ajutoare pentru cei care, conform mărturisirii lor, „ în aceste zile o bucată de pâine valorează mai mult decât aurul”, a avut-o primarul Semlacului, doamna Letiția Stoian împreună cu preoții Parohiei Semlac (Felician Crăciun și Ciprian Tripa) alături de Comitetul Parohial și Consiliul parohial.

Produsele care s-au colectat și transportat în Ucraina au fost, în primul rând alimente de strictă necesitate

făină, zahăr, ulei, orez, fasole, conserve de carne și pește, pâine, lapte pasteurizat, făină de mălai, biscuiți, napolitane, ceai granulat, legume, fructe sau cartofi

și medicamente – analgezice, antivirale, antiinflamatorii, bandaje și fașete, periuțe și pastă de dinți, săpun, dezinfectanți și truse de prim ajutor.

 

În al doilea rând, elemente de îmbrăcăminte – căciuli, ciorapi, jachete, hanorace, tricouri, dar și saci de dormit, saltele de dormit termoizolante, lanterne, pături etc.

Delegația care a însoțit transportul a fost formată din dna Primar Letiția Stoian, Dl
Viceprimar Geani Cazacu, părintele Ciprian Tripa, Studentul teolog Motoarcă Robert și dl Kopandy Ioan reprezentantul, S.C. ICIRUAL 2003 SRL. Domnul Kopandy Ioan fiind și cel care a pus la dispoziție două microbuze de 3.5 tone pentru asigurarea transportului.

Transportul a ajuns în Ucraina vineri, 4 martie ora 08.00, membri delegației fiind și cei care au procedat și la descărcarea ajutoarelor.

Întrebată fiind care este motivația acestui demers umanitar doamna primar a declarat:

„Nu puteam să stăm cu mâinile încrucișate și să rămânem nepăsători la necazul aproapelui. De altfel, ajutoarele au ajuns și la confrații noștri români care trăiesc în localitățile unde am mers cu ajutoare și prin acest demers dorim să le facem mai ușoară suferința pricinuită de ororile războiului.

Văzând ceea ce se petrece și durerea la fața locului în Ucraina am hotărât alături de preoții parohiei să repetăm acțiunea și să organizăm cel puțin încă un transport în prima săptămână a Postului Mare.

Vreau să le mulțumesc tuturor semlecanilor și colaboratorilor care ne-au sprijinit și care ne-au promis că ne vor sprijini și pe viitor în aceste acțiuni cu caracter umanitar.”

La rândul lor, preoții le mulțumesc credincioșilor, membrilor consiliului și comitetului parohial

precum și societăților comerciale care au sprijinit această acțiune umanitară – Icirual 2003 SRL, Farmaciilor Basil, Jasminum și Hedera.

Preot Ciprian Tripa

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news