ȘTIRI

DOUĂ PERSOANE care au venit din BOLOGNA au declarat în FALS că vin din GERMANIA. La sesizarea Poliției Lipova, procurorii le-au deschis DOSAR PENAL

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Vă informăm că la data de 22.03.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevzute şi pedepsite de art.326 NCP.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat că, în data de 22.03.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înştiinţat cu privire la faptul că în data de 20.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraş Lipova, detaşate temporar în punctul de trecere al frontierei Nădlac II, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două persoane care au pătruns pe teritoriul României au declarat în fals locul de provenienţă, respectiv au încercat să eludeze prevederile referitoare la prevenirea răspândirii Covid-19, declarând că au venit din Germania (țară marcată cu COD GALBEN), locul real de provenienţă fiind oraşul Bologna, Italia (unde este COD ROȘU – n.red.).

În cauză a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prev. de art.326 NCP, fiind atribuit numărul unic de dosar penal în cauză.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD

Critic Arad, 23 martie 2020 11:57