joi, decembrie 8, 2022

DREPT LA REPLICĂ privitor la articolul „Avem o Poliţie Locală. Cum o curăţăm?”

 

Cerere drept la replică

Direcţia Generală Poliția Locală Arad ia atitudine cu privire la articolul publicat joi 11 ianuarie 2018  de  „Critic Arad” sub titlul „Avem o Poliţie Locală. Cum o curăţăm?” semnat de Cristian Titca. Acest articol nu face altceva decât să denigreze imaginea întregii Direcţii Generale de Poliţia Locală din cadrul Primăriei municipiului Arad şi să ofere o imagine distorsionată a activităţii  acestei instituţii publice.

Având în vedere afirmaţiile calomnioase şi defăimătoare cu privire la activitatea agenţilor de Poliţie Locală, în virtutea dreptului la replică, vă transmitem mai jos punctul de vedere al instituţiei cu  privire la acest subiect, precum şi solicitarea de a-l publica, pentru corecta informare a opiniei publice.

De la bun început trebuie precizat faptul că agentul de poliţie locală Cristian Milorad Ţigu se afla  joi, 11 ianuarie 2018, în jurul orei 16,  în exercitarea atribuţiilor de serviciu.  Jurnalistul care semnează acest articol ar fi trebuit să cunoască faptul că Direcţia Generală Poliția Locală  își desfășoară activitatea  în  baza Legii nr.155 din anul 2010,  publicată în Monitorul Oficial  partea I nr.483 din 14 iulie 2010. Art.7 litera g) stabileşte  foarte clar atribuțiile polițiștilor locali  în cazul producerii unui accident  cu victime, respectiv „asigură, …, paza locului acestor accidente şi iau primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor şi a făptuitorilor şi, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară;“. Prin urmare agentul de poliţie locală a acţionat conform legii şi la solicitarea expresă şi repetată a echipajului SMURD de eliberare a perimetrului accidentului, pentru buna desfăşurare a operaţiunii de salvare.

Faţă de cele menţionate mai sus, Direcţia Generală Poliția Locală Arad își arată indignarea și nemulțumirea vizavi de toate jignirile la adresa celor care poartă cu mândrie şi respect uniforma de poliţist local. În corpul articolului jurnalistul face următoarele afirmaţii defăimătoare: poliţiştii locali sunt  „păduchi”, „proşti”,„ca poliţist local, mare brânză nu trebuie să ştii decât să te legi la şireturi”, „Niște exemplare pe care atunci când le vezi, nu știi dacă să te apuce mila, scârba sau revolta”, „amărâți îmbrăcați pe banii statului”.

Mai mult decât atât jurnalistul aduce  atingere imaginii, reputaţiei şi probităţii profesionale prin acele „zvonuri” care „circulă prin urbe”. Îi reamintim jurnalistului că  în absenţa unor dovezi care să susţină cele prezentate, afirmaţiile respective sunt calomnii la adresa intregii direcţii.

Prin urmare, aşteptăm scuzele publice din partea jurnalistului Cristian Titca pentru prejudiciul de imagine provocat Direcţiei Generale Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad şi publicarea acestui drept la replică.

Îi asigurăm pe cetățeni că Direcţia Generală Poliţia Locală din cadrul Primăriei Municipiului Arad îşi desfășoară activitatea prin respectarea cu strictețe a prevederilor legale și în interesul comunității din care facem parte.

Biroul de presă al Primărie Municipiului Arad

Articol asociat:

Avem o Poliție Locală. Cum o curățăm?

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

6 COMENTARII

  1. ” Acest articol nu face altceva decât să denigreze imaginea…”Serios?De parca aveti o imagine impecabilă…ce sa spun

  2. Dacă acest jurnalist a denigrat imaginea instituției conduse de un paduche care tine pisici si câini, dansatoare care fac stripteas pe facebook si țărani proști, ce vina are el că ne arata realitatea. Si asa sunteți niste lingai care ii asigurați libara circulație a lui Falca si vedem zilnic autoturisme staționate ilegal pe trotuare, autostopisti pe mijlocul șoselei la Podgoria, stații de autobuze în care sunt parcate mașinile spagarilor si multe altele.
    Facetiva treaba exemplar în virtutea respectivei legi si nimeni nu va mai fi denigrat kkt umflat de șpagă ce esti.

  3. In numele cetatenilor cu spirit civic din acest municipiu, cer ca asupra numitului Titca Cristian sa fie aplicate si unele sanctiuni care sa ii displicineze pe viitor comportamentul ce actualmente lasa de dorit. Fiind buni crestini si frati intru Domnul Iisus, nu consideram ca tragerea pe roata ori arderea pe rug mai sunt metode demne de acest secol iluminat, de aceea, cerem tunderea sa chilug, punerea sa in butuci, in fata Primariei si aplicarea a 25 de lovituri cu vina de bou pe pielea goala, in partile moi. Pedeapsa se va aplica in ziua Duminica, ca sa il vada crestinii ce se intorc de la Casa Domnului si sa il arate celor mici drept exemplu, pe locul unde a fost instalat bradul de Craciun ori vor fii pusi iepurasii de Paste. De asemenea, aceasta pedeapsa sa devina un precedent si sa fie aplicata tuturor celor care isi permit sa aduca intr- un fel sau altul prejudicii de imagine institutiei celor ce pazesc cu pretul vietii cetatenii Aradului, si anume Politia Locala.

  4. Înverșunare, numele tău e scris în dreptul fiecărui individ care nu prcepe sensul cuvintelor scrise. De fapt legați organic de indivizii costumați stratreck cenușiu marmatic, cu ochi dedublați asimptomatic de unică folosință aceștia ucid pianistul după care se cer afară pentru schimbarea pampers-ului. Din greșeală( nu-i sigur)primesc unul curat și pufos fără ca apa să treacă în insepcție direct deci pe suprafața necuviincioas alterată de flatulația repetată ciclic și uneori imposibil de controlat. Ghinion, cu sughițuri.

  5. Eu zic ca si Politia locala trebuie sa-si ceara scuze! Pentru faptul ca „asigurarea locului acestor accidente…” nu s-a aplicat si in cazul Pro TV si Digi. Parerea mea!

  6. Nu trebuie criticat cineva in permanenta.In orice domeniu ar lucra cineva,se mai fac si greseli.Inclusiv angajatii mass- media o mai dau in bara.Si Politia Locala isi face datoria,nu stiu cati din cei care-i critica in mod dur ar face fata la munca lor.Salarii doar cu putin mai mari decat un operator(a se citi un lucrator fara experienta,incepator),stare de stress pernanenta(sunt injurati,amenintati),dar cand intervin in ajutorul cetateanului atunci ne convine ca sunt pe aproape.Lasati sa-si faca datoria si nu trebuie observate micile „hopuri” pe care fiecare din noi le comitem.Un ex: sincer,cine n-a traversat niciodata ,pe rosu’ si poate agentul a observat dar n-a sarit imediat sa va sanctioneze?

Comentariile sunt închise.