PAMFLETE

După un meci disputat după reguli de „hardcore wrestling” (categoria „femei politice”), Liliana Waas se și vede MANAGER GENERAL peste Spitalul Județean Arad… deși încă n-a fluierat arbitrul!

 

Liliana Waas se prezintă (iaca… au trecut vreo două săptămâni de când am aflat noi din prima sursă) în cercurile sale intim-politice (știu c-am prestat o înjurătură la adresa intimității… dar asta e) ca „viitorul director al Spitalului Județean Arad”; deja ne-am săturat de bârfa asta care a ajuns până-n uscătoriile din Vlaicu și a inundat pivnițele din Micălaca. Ca de obicei, pe post de „poșeta scumpă a Geaninei Pistru”, doamna „fostă miss pagina de la pagina 5” și, mai mult decât atât, „soția prietenului de la pagina ruptă din terenurile de la autostradă” (o anchetă care încă nu a început) – vezi primul articol ascociat, cu poze cu tot -, se laudă cu viitorul său de parcă recită de pe bilețelul lui Nostradamus de la Târnova.
Deja a devenit isterică șoapta.

„Asta înseamnă mult pentru arădeni!”- încerc să dau cu flit subiectului pe care mintea mea-l rezumă pe limbaj de cartier cam ceva de genul „aa… deci în «războiul celor patru milfe» a câștigat cea mai rodată”… Orice cititor de strategii… orice băiețaș de 8 la istorie și cu ceva experiență într-ale așternuturilor, de partid sau din oricare alt cerc (dac-o fi existând, cu adevărat, vreun „alt cerc”… oamenii de știință susțin că nu), știe că în războaie de astea câștigă cele mai versat-rodate.
De la Homer la Sabin Bodea, toți au scris poezii despre asta!

Meciul merită, însă, povestit, măcar de dragul „istoriei locale văzute de pe partea prostului”, 

dacă nu pentru altceva (pentru că, de exemplu, niciun organ de cercetare/urmărire penală nu se va sesiza din oficiu despre faptul că în acest caz discutăm de un trafic de influență politică absolut degradant… insultător, periculos, umilitor în primul rând la adresa inteligenței celorlalți și în ultimul rând în ceea ce privește filosofia dreptului).

Îl povestim așa cum l-am fi văzut ca pe un meci de hardcore wrestling…fără să ținem cu nimeni („Hai, mă, cu cine să ții într-un asemenea meci?… serios vorbind acuma”).
În dreapta ringului în care s-au bătut („încă n-au terminat… sunt doar obosite și au luat o pauză” – în opinia specialiștilor): Genina Pistru susținându-și amazoana principală „cum numai Geani știe să susțină pe cineva!” (vorba unui fost intim), pe Lili-a-iei-și-cele-100-de-femei care, după un stagiu de pregătire al actelor (iminent, în contextul dat) la Spitalul de la Mocrea, ca „ajutor-frecător-mentă”, categoria „începători-avansați” (și unde a fost trimisă numai ca să ne contrazică nouă teza conform căreia era mai bună la „Achiziții”!… fraieri ați fost: nu știți câți bani ați pierdut!), vine pregătită, antrenată, informată și cu softul gata instalat. Avantaj în ceea ce privește palmaresul: nimeni dintre cei pe care i-a pregătit, antrenat și/sau susținut Geani n-a pierdut, până acum, niciun război de culise.

În centrul ringului o vedem pe  Carmen Lucuța, care, biata de ea, dă cu pumnii a bolânda, se agită și-și consumă energia ba copiind contracte semnate de ea însăși, ba încercând să șteargă urmele  de covid din spital și din propria biografie, amenințând că „face 16-le”, ca bagabonții, dacă îi intră cineva în zona de confort… neștiind, în candoarea ei de „fecioară de fier”, că zona de confort e chiar ringul pe care se desfășoară bătălia.
Dezavantaje: „câcălău!” – cum ar zice Belmondo: în primul rând că s-a certat cu Geani… care n-o mai suportă fățiș (că în subsidiar nu a suportat-o niciodată) încă de la „Pacientul zero al covid-ului” (da, acel pastor care s-a internat în SJA „pe pilele Lucuței”, după cum deja știe tot prostul … și ale lui Stoian… după cum poate nu știa tot prostul)… și gata: nu mai există „al doilea rând” când te-ai certat cu Geani!

Specialiștii în astfel de tămbălăuri dau ca sigură nu atât victoria Lilianei Waas, cât înfrîngerea Lucuței pe propriul ei teren… mai ales că, de când a fost demisă (vezi al doilea articol asociat), n-a făcut altceva decât să se auto-bată.

„Interimara” Florina Ionescu se află în stânga ringului… dar numai așa, „la oha”: odată că în Arad nu există „stânga”… cel puțin nu la nivel politic important, și încă odată pentru că, de fapt, ea nu se bate  cu nimeni. Mai nou (și odată cu desfășurarea dubioasei confruntări) ea este „favorita publicului” – publicul constând în Iustin Cionca și atât… iar acest amănunt îi creează premisa unei victorii („Dacă nu-l iau ăștia pe Cionca!” – mă bruiază unu`… deci da, victorie pentru Florina!).

De aici ar putea surveni „surpriza” – pe care o punem între ghilimele pentru că doar Lili Waas și Geanina Pistru nu cred în ea: de la acest aparent „outsider” care, fără să ridice un degețel, o poate bate pe Lili cu Lucuța cu tot doar cu ajutorul publicului (la hardcore wrestling – ca în politică, de altfel – fiind permisă bătaia și în afara ringului).

 

 

Articole asociate:

„Stăpâna inelelor rupte”, BAROANA Geanina PISTRU își reface „armata salvării Spitalului Județean Arad” punând o biată „fată de la pagina 5” în funcția de DIRECTOR la Direcţia Gestionare Patrimoniu şi Achiziţii Publice [GALERIE]

Au scăpat și de Carmen LUCUȚA. Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost suspendată astăzi din funcție prin Ordin de Ministru

Lucian Valeriu, 7 iulie 2020 11:20

waaslucuta_arad_0-640x360florina-ionescu