SPORTURI

E CE TREBUIA: UTA a cucerit trei puncte mari, în drum spre Prima Ligă

 

Mioveni – UTA 0 – 2 (0 – 1)

Laszlo Balinat a început azi meciul de la Mioveni cu sistemul tactic 4 – 3 – 2 – 1 fără Cipri Rus în echipa de start. Gazdele au acuzat că au un singur meci disputat în acest play-off, acel 0-0 cu Rapid în urma căruia au și doi jucători de bază suspendați.

În minutul 4, o minge recuperată de defensiva arădeană, ajunge la Ioniță care a profitat de o indecizie a lui Peța ce a greșit lăsînd mingea să cadă, Ioniță a deviat pentru la Ursu care a îndeplinit o simplă formalitate în fața portarului gazdă, 0 – 1. Gazdele nu a acuzat golul primit au avut două apariții periculoase în minutele 10 și 19.

După pauza de hidratare gazdele au avut o ocazie Anghelina a preferat să finalizeze slab în locul unei pase.

La a doua apariție în ofensivă UTA putea dubla avantajul  Rumpoulakou centrează cu efect din stânga, Croitoru respinge din plonjon până la până la Buhăcianu, care reia din 8 metri cu stângul spre plasă, dar Burnea respinge salvator. Cu 10 minute înainte de pauza Iacob respinge cu dificultate de lângă bară șutul lui Isfan. Repriza s-a încheiat cu o lovitură liberă pentru arădeni obținută de Romario Moise șutul acestuia a trecut pe lângă poartă.

Partea secundă a început cu posesie pentru gazde, Balint a avut câteva apariții periculoase. UTA  nu a mai contat în atac după pauză, gazdele au mai avut două șuturi periculoase ale lui Massaro. Cu cinci minute înainte de final, arădenii și-au asigurat victoria în urma unei lovituri de pe punctul cu var, a tras Cipri Rus în stânga portarului, 0 – 2. Un șut trimis puternic de Simo  R. de la marginea careului în brațul fundașului lui Beța, acesta a fost eliminat. UTA nu a strălucit a gestionat avantajal obținut repede a dovedit că atunci când nu primește gol câștigă. Această victorie a mărit avansul față de Turris, mâine joacă celelalte echipe, Rapid – Campionii FC Argeș, de la ora 18:30, și Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul, de la ora 21:00, iar UTA o așteaptă duminecă pe Rapid. Laszlo Balint declara înainte de meciul de la Mioveni că echipa sa a avut un plus de ritm cu Petrolul față de primul meci. Despre meciul de azi a concluzionat că punctele sunt mari, dar jocul mai trebuie îmbunătățit.

Mioveni: Croitoru – Beta, Stoica, Burnea, Alexe, Cosereanu, Șerban, Anghelina, Hergheligiu, Isfan, Balint. Au mai evoluat: Ionuț Rădescu, Ghiță, Massaro, Măzărache,

UTA: Iacob – Bustea, Ilie, Melinte, Simo – Oroian, Moise, Isac, Ursu  – Ioniță, Buhăcianu. Au mai evoluat: Miculescu, C. Rus, Pușcaș.

Arbitri: Coza Ionuț (Cernica – Ilfov) – Păunescu Florin, Badea Marius, ambii din Rm. Vâlcea).

Observatori: Tamaș Zoltan (Odorheiul Secuies), Crăciun Dumitru, (Berceni – Ilfov).

”Este o victorie imensă. Vreau să îmi felicit băieții pentru că am depășit un moment dificil. Un moment care arată puterea acestui grup chiar dacă am suferit destul de mult în acest meci, chiar dacă am fost  obligați să cedăm inițiativa uneori. Nu am făcut cel mai strălucit meci, însă ne-a interesat rezultatul. Mă bucur că am reușit să corectăm destul de multe probleme în ceea ce privește partea defensivă, chiar dacă în prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate. Una peste alta, sunt trei puncte extraordinar de mari, mai sunt șase puse în joc, ușor ușor sper să mergem către obiectiv. Este a doua oară în acest play-off când începem foarte bine și din nou parcă ne-am speriat un pic. În momentul în care am marcat, am făcut pasul înapoi cu toate că nu asta ar fi trebuit. Importante sunt punctele. E foarte important în acest play-off să fii eficient și pragmatic până la urmă. Am reușit să ne închidem destul de bine, am reușit să marcăm acel gol pe final, am mai avut câteva ocazii bune de a ne desprinde și, chiar daca am suferit, este o victorie imensă.

Dacă ne uităm la clasament, suntem principalii favoriți la promovare, dar dacă ne uităm la desfășurarea acestui play-off de până acum, lăsați-mă să fiu echilibrat, să îmi țin băieții în priză pentru că ne așteaptă duminică un meci extrem de important împotriva celor de la Rapid și chiar ne dorim să tratăm foarte serios acel joc și să încercăm să îmbunătățim și calitatea jocului. Pentru că este adevarat că punctele sunt extrem de valoroase, însă îmi doresc ca și echipa să arate consistență și personalitate în joc, să arătăm că avem tupeu și valoare pentru Liga 1”, a declarat Laszlo Balint la finalul partidei de la Mioveni, câștigată de arădeni cu 2-0.

Cosmin Gherman, 20 iulie 2020 8:35


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783