Echipa Delta Force Arad va reprezenta România la cea mai prestigioasă competiție mondială de robotică din lume

După succesul înregistrat în competițiile internaționale din acest an, echipa de robotică Delta Force Arad a fost desemnată să reprezinte România la cea mai prestigioasă competiție mondială  de robotică din lume, FIRST Global, care va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2023, la Singapore.
Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook Delta Force:
„Am fost desemnați să reprezentăm România la cea mai prestigioasă competiție mondială  de robotică din lume, FIRST Global, competiție care va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2023, la Singapore! Ne onorează încrederea ce ne-a fost acordată de Natie Prin Educatie și suntem pregătiți pentru a face față acestei noi provocări!
Ne vom alătura celor 190 de țări care vor fi prezente în concurs, pentru a pune în valoare experiența acumulată, știința și tehnologia pe care ne bazăm în construcția robotului nostru.
Venim după un parcurs competițional 2023 plin cu rezultate bune, dintre care menționăm titlul de Căpitan de Alianță Finalistă la Campionatul Național FIRST Tech Challenge Romania – 2023 și titlurile de Căpitan al Alianței Finaliste și Industrial Design Award sponsorizat de General Motors, la competiția internațională de robotică FIRST Robotics Competition (FRC) – Bosphorus Regional – Istanbul, Turcia – 2023.
FIRST Global Challenge este Olimpiada Globală de Robotică, competiție care promovează domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și propune echipelor provocări inginerești reale, astfel încât participanții să devină generațiile următoare de oameni de știință care vor lucra pentru a rezolva câteva dintre cele mai stringente probleme ale lumii.
Tema de anul acesta va fi energia regenerabilă și rolul ei în societate.
Statul Singapore, în calitate de gazdă a Olimpiadei de robotică, este un model în ceea ce privește țările ce promovează soluții alternative pentru obținerea energiei. Echipele participante sunt provocate să construiască un robot care, într-o lume virtuală, poate să producă hidrogen, pe care apoi să îl folosească pentru a stoca, transporta și converti energia.
Noi am pornit deja motoarele, gândim soluții pentru a rezolva problemele și suntem încrezători în victorie!
Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și au investit în pregătirea noastră!
Mulțumim sponsorilor noștri principali Aptiv Romania și Gualapack Nadab, mulțumim tuturor companiilor care ne sprijină și ne sunt aproape – Continental Romania, BearingPoint Romania, Spicul Turcin, Filip, IFB Finwest, Datcad, Warehouse Design Systems, MeshSoftware, Centrul Municipal de Cultura Arad, Valabri Romania, Share It Smart, Timar Code – și tuturor care fac tot posibilul pentru ca pasiunea noastră să continue.
Mulțumim partenerilor noștri educaționali: Liceul Național de Informatică Arad și Universitatea Politehnica Timisoara pentru sprijin, înțelegere, pentru suportul acordat!
Cu sprijinul dumneavoastră, al tuturor, demonstrăm că o comunitate puternică poate face diferența!”.
Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6525
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy