duminică, ianuarie 29, 2023

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara a ocupat locul al treilea la Hexagonul Facultăților de Drept 2021

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Echipa Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara a ocupat locul al treilea la Hexagonul Facultăților de Drept 2021 (desfășurat la Craiova, 22-24 aprilie 2021)

 

În perioada 22-24 aprilie s-a desfășurat la Craiova ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al.I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara. Această ediție a concursului a inclus trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și a fost organizată după ce, în anul 2020, competiția a fost suspendată din cauza situației sanitare.

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la proba de Drept constituțional (prin echipa formată din Dorin Fitchevici și Denis Makamul, coordonată de d-na lect.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu), locul III la proba de Drept civil (prin echipa formată din Teodora Trifa și Maria Rizea, coordonată de dl. drd. Maximilian- Andrei Druță) și locul IV la proba de Drept penal (prin echipa formată din Andreea Birău și Iasmina Drăguescu, coordonată de d-ra drd. Cristina Nicorici).

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor din ultimii ani la Hexagonul Facultăților de Drept, considerând cum, începând cu anul 2013, facultatea a ocupat un loc I, trei locuri II și trei locuri III în clasamentul general al competiției.

Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor obținute de echipele facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului și drept internațional public.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara își exprimă aprecierea pentru efortul și devotamentul cu care au reprezentat-o studenții săi la ediția 2021 a Hexagonului Facultăților de Drept. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara îi felicită pe ceilalți participanți la competiție pentru rezultatele obținute.

Ediția 2022 a Hexagonului Facultăților de Drept va fi organizată la Timișoara, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Prof.univ.dr. Lucian Bercea ( [email protected] / https://drept.uvt.ro/ )
Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news