sâmbătă, aprilie 1, 2023

Ediția din acest an a Simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze” va fi organizată la Pecica

În acest an, orașul Pecica va găzdui evenimentele din cadrul Simpozionului.

Marți, 12 aprilie, Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze a organizat o conferință de presă pe tema unei noi ediții a Simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze“.

În cadrul conferinței de presă, au fost invitate Blazena Miroslava Karkus, noul director al Liceului „Gheorghe Lazăr” Pecica şi Eugenia Ponta Pete, directoarea Casei de Cultură Pecica care sunt și principalii organizatori ai evenimentului.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului, a precizat faptul că este vorba despre simpozionul care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

„Nu credeam că Pecica este în stare să se mobilizeze, să participe atât de consistent la simpozionul nostru. Ce au făcut cele două doamne a fost impresionant. Doamna Blazena Miroslava Karkus, care era director adjunct şi-a mobilizat colegii, dar și elevii să scrie câte o lucrare despre cultura şi civilizaţia chineză. Au fost realizate astfel 40 de lucrări. În plus, a fost organizată o expoziție despre China. De asemenea, Cenaclul Lucian Emandi (n.r. reprezentat de Eugenia Ponta Pete) a elaborat poezii cu acest prilej”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Simpozionul va prilejui organizarea unei expoziții sub genericul „Expresivităţi cromatice în cultura şi civilizaţia chineză”, la care vor participa artiști locali și elevi

„Propunerea pe care ne-a făcut-o doamna prof. Lizica Mihuţ a fost pentru noi o provocare. Cadrele didactice au răspuns acestei invitaţii alegând câte o temă, în funcţie de specializarea fiecăruia. Ne dorim ca activităţile care vor avea loc la toamnă să fie un real succes. Simpozionul va prilejui organizarea unei expoziţii sub genericul „Expresivităţi cromatice în cultura și civilizația chineză”, la care vor participa artişti locali şi elevi.”, a declarat Blazena Miroslava Karkus.

Clubul Pro China de la Pecica și Cenaclul «Lucian Emandi» au pregătit un eveniment pentru Simpozion

„Datorită prezenţei dumneavoastră şi cunoştinţelor pe care le avem prin dumneavoastră, s-a constituit şi la Pecica un Club Pro China. Cenaclul «Lucian Emandi» care are 12 ani de viaţă va fi prezent în cadrul evenimentului din această toamnă cu un moment. Am scris proză care a fost tradusă în limba engleză”, a spus Eugenia Ponta Pete.

Despre activitatea culturală de la Pecica au vorbit și membrele Asociației Con Brio

Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, Ramona Pantea, Liliana Bran şi Tabita Cristea, au elogiat activitatea culturală a pecicanilor.

„Cunosc activitatea culturală desfăşurată în oraşul Pecica, care a fost primul oraş Cetatea Culturală a judeţului. Am avut împreună activităţi foarte frumoase, iar acum continuă în forţă, alături de Forum şi Asociaţia Con Brio”, a declarat Ana-Maria Dragoş.

„Este o mare bucurie să vă primim şi că sunteţi alături de noi. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi şi că veţi rămâne în grupul nostru, al Forumului”, le-a spus Ramona Pantea celor două invitate de la Pecica.

„N-am ştiut atâtea lucruri despre viaţa culturală a oraşului Pecica. Vă felicit pentru implicare. De abia aştept să vină toamna, să înţeleg cromatica din alt punct de vedere, a spus Liliana Bran.

Tabita Cristea a punctat: „Vă mulțumim că ediția de anul acesta a Simpozionului «Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze» se va ține la Pecica. Avem așteptări mari.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news