ȘTIRI

Elevii școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” au contribuit, și ei, cu donații pentru reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Arad

 

O acțiune lăudabilă s-a desfășurat marți, 23 ianuarie, în cadrul campaniei „1 leu pentru spital” susținută de Asociația „Cetatea Voluntarilor”. Astfel, colectivele claselor  a III-a A și a IV-a A – prof. Ștefan Dorina și Davidhazy Alina au reprezentat școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”  participând la această campanie  organizată în cadrul Școlii Gimnaziale „A. Vlaicu”, susținută de Asociația „Cetatea Voluntarilor”. Micuții au donat cauzei suma de 380 lei pentru reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Arad. Dincolo de gestul umanitar, implicarea elevilor în această campanie este un act de responsabilizare socială, de educație și de formare. Aceștia trebuie să se dezvolte conștienți de faptul că pentru a beneficia de decența unui serviciu public încă în România, trebuie să contribuie cu tot ce stă în puterile lor și să le pese. Trebuie să nu rămână impasibili și să refuze să aștepte ca unele lucruri să se întâmple ci să fie ei înșiși făuritori de miracole.

„Elevii noștri inimoși răspund „Prezent!” de fiecare dată și se implică în acțiunile desfășurate în școala noastră când e nevoie de a-și sprijini semenii… Bravo lor, elevilor și părinților deopotrivă, care prin aceste acțiuni dovedesc o strânsă legătură între școală și familiile elevilor noștri.” – ne-a declarat Davidhazy Alina – înv. clasa a IV-a A.

La această acțiune au contribuit și elevii altor clase din cadrul școlii gimnaziale „Nicolae Bălcescu” coordonați și însuflețiți de cadrele didactice: clasa a I-a A, inv. Bene Oana, clasa a II-a B, prof. Marc Nicoleta și clasele de gimnaziu – elevi ai  doamnelor diriginte Milaș Florica, Georgescu Camelia, Răveanu Monica, Bocșa Crina, Pătrașcu – Borlea Diana, Blidar Violeta, Pîrvu Daniela.

 

Sasha Romanov, 24 ianuarie 2018 8:57

sc.gen-1sc.gen-5sc.gen-4sc.gen-3sc.gen-8sc.gen-7