joi, septembrie 29, 2022

„Este posibil să exişti în afara realităţii imediate”. Expoziție Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM – 6 martie- 28 aprilie

 

Complexul Muzeal Arad/ Muzeul de Artă Arad si Art Yourself Gallery propun o expozitie retrospectiva Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM în perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.
Vernisajul expozitiei IMAGINARIUM va avea loc marți, 06 martie 2018, orele 18.00, la Muzeul de Arta Arad/ Sala „Ovidiu Maitec” (Str. Gh. Popa de Teius, 2-4, etaj 2).

„Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii.
Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.
În ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.
Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei.”
AMALIA DULHAN

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news