Evazionist fiscal din Arad – trimis în judecată de procurori după 5 ani de la încheierea producerii infracțiunilor

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad]

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 22.03.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şerban Laurenţiu  Cristian  pentru săvârşirea  infracţiunii  de evaziune  fiscală.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, inculpatul Şerban Laurenţiu Cristian, în perioada 2008 – 2012, în calitate de administrator  de drept şi de fapt a unei  societăţi  comerciale, acţionând în baza unei rezoluţii infracţionale unice,  nu a evidenţiat în documentele contabile ale societăţii şi în deconturile de T.V.A. (D300) depuse la organul fiscal teritorial –DGFP Arad,  veniturile aferente relaţiilor comerciale desfăşurate cu mai multe  societăţi  comerciale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 304.627,77 reprezentând T.V.A .

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.

Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy