sâmbătă, mai 28, 2022

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, vine la Arad și participă la Simpozionul Internațional despre Cultura și Civilizația Chineză

 

Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România va sosi luna viitoare la Arad – motivul principal fiind participarea la simpozionul internațional despre cultura și civilizația chineză organizat de filiala arădeană a Casei Româno-Chineze, dar delegația și-a programat și o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației municipale și județene și cu mediul de afaceri.

Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno – Chineze din Arad.

Cu acest prilej, aceasta a semnat, împreună cu Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio (foto – galerie), un protocol de colaborare prin intermediul căruia această asociație devine partener al Casei Româno-Chineze inclusiv în ceea ce privește simpozionul internațional de luna viitoare, urmând ca pe viitor să colaboreze și în alte proiecte culturale.
„Această colaborare, pe care o semnăm onorați, începe sub auspicii foarte bune – şi anume la câteva ore după ce am primit anunţul cu vizita domnului ambasador al Chinei la Arad”, a punctat după semnarea protocolului preşedintele filialei arădene,  Lizica Mihuţ.

La semnarea protocolului au luat parte toate membrele Asociației „Con Brio”

Preşedinta Asociaţiei Con Brio, Ana Maria Dragoş, a ţinut să răspundă în numele asociaţiei: „Este o onoare pentru noi şi-i mulţumim d’nei Lizica Mihuţ pentru că a avut această iniţiativă de a semna acest protocol şi ne dorim să ne implicăm foarte tare în organizarea acestui eveniment”.

Celelalte membre ale asociaţiei, prezente la conferinţa de presă, şi-au argumentat şi ele opţiunile. Tabita Alexa: „Mă bucur foarte mult să fac parte din această echipă, o să facem treabă bună şi chiar am încredere că vom face ceva minunat”. Ramona Pencea: „Fiecare dintre noi ne dorim performanţă, ne dorim susţinerea unor relaţii benefice şi vizita unui ambasador la evenimentele noastre este un pas important pentru noi”. Viorica Popescu: „Strălucirea va fi dată şi de această colaborare şi protocolul care s-a semnat astăzi cu Casa Româno-Chineză înseamnă un pas strălucit înainte în ceea ce vom organiza şi de acum încolo”.

Foto principal: www.casaromanochineza.ro

Foto credit (galerie): V. S.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. dezoltarea relatiilor interpersonale si a celor internationale este un scop in sine.
    relatiile cu popoarele Asiei, in general sint foarte importante pentru poporul roman.
    relatiile romano – chineze sint importante din punct de vedere economic, cultural si nu numai.
    trebuie sa dezvoltam cit mai mult relatiile dintre poporul european si poporul chinez.

Comentariile sunt închise.