Front 7 ȘTIRI

Exerciții de supraviețuire în vremuri de pandemie: MEDICII DE FAMILIE dau REȚETE LA GEAM [FOTO]

 

În cursul dimineții am primit mai multe fotografii cu pacienți care stau la rând și interacționează pe fereastră cu personalul medical de la un cabinet de medicină de familie din Aradul Nou. La prima impresie păreau imagini scandaloase… s-au dovedit „exerciții de supraviețuire în vremuri de pandemie”.

Am sunat aleatoriu la unul dintre cabinetele medicale în scopul de a descifra imaginile. Ni s-a precizat că „da, am ales să interacționăm astfel cu pacienții în scopul de a evita contactul fizic pe cât posibil. Este vorba doar de pacienții cronici care se prezintă la cabinet pentru eliberarea de rețete, după ce în prealabil am avut discuții telefonice cu fiecare. Aceștia se prezintă la cabinet doar să ridice rețetele prescrise. Doar pacienții care necesită consultație sunt lăsați să intre în cabinet. Am luat această decizie în scopul de a evita interacțiunea fizică pe cât posibil”. 

Am întrebat și dacă toate cabinetele medicilor de familie aplică această metodă și dacă au primit vreun ordin în acest sens. Ni s-a spus că „pentru asemenea informații să contactați toate cabinetele medicilor de familie, noi nu știm cum procedează alții. Reveniți cu un telefon în cursul după-amiezii când este și doamna doctor la cabinet dacă doriți mai multe informații”.

În concluzie, chiar dacă această metodă este neplăcută, sau pare lipsită de respect privită de la distanță, putem aprecia că este o decizie luată tot în beneficiul pacienților și facem apel la calm și toleranță.

 

Sasha Romanov, 9 noiembrie 2020 10:56

cabinet_MF_AradulNou-6cabinet_MF_AradulNou-5cabinet_MF_AradulNou-4cabinet_MF_AradulNou-3cabinet_MF_AradulNou-1