N-CAZURI

„Fără penali în funcții publice” zici?… Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea este urmărit PENAL și OFICIAL pentru Gestiune frauduloasă, Înșelăciune și Exploatare patrimonială a unei persoane vulnerabile [ACTE din DOSAR]

 

Gestiune frauduloasă, înșelăciune și exploatare patrimonială a unei persoane vulnerabile sunt faptele pentru care – într-o primă fază in rem, iar în cea de a doua (actuală) pe persoană fizică și juridică… nu în ultimul rând, ca figură politică de prim plan – este urmărit penal Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. Cazul se află sub supravegherea procurorilor-șefi de secție de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procuror de caz fiind Petrișor Vlad, de la Judecătoria Arad. 

Pe data de 8 martie, a.c. (încă o minunată coincidență – un „cadou” pentru cine urmărește speța – până acum cunoscută doar în „underground”), 

Ministerul Public a comunicat părții vătămate – nimeni alta decât fosta sa soție, Laura Bîlcea – prin biroul avocațial ales – faptul că s-a constituit Dosarul Penal nr. 5862/P/2018 – iar Sergiu Bîlcea a fost notificat – pe toate căile legale posibile, luând la cunoștință acest act la data constituirii sale – pe 5 martie, anul trecut.

De atunci și până… ieri, cel puțin (când am asistat personal la o scenă pe care o voi povesti la timpul potrivit) Sergiu Bîlcea s-a purtat atât cu partea vătămată cât și cu organele statului pasiv-defensiv… a putut, a stat pe „in rem” și a făcut pe „durul”.
Nu mult. Prin următorul Proces-Verbal, polițistul care a fost desemnat să cerceteze cazul – inspectorul principal de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice -, Florin Viorel Agud s-a apucat de treabă și a arătat că își face treaba în acest dosar – deși victima, prin avocații săi, sunt de părere că trebuia adus la audieri demult… de la prima reclamație.

Ceea e de reținut ca „intertitlu de baladă politică” e că dacă nu se prezintă mâine, 11 aprilie, de bună voie, la audieri, vicepreședintele CJA va fi adus cu „mascații” și va fi aproape distractiv momentul…
Noi credem că se va duce… dar cine știe ce-i trece omului prin cap?…

Faptele care sunt puse în seama tânărului politician liberal însumează ani grei de închisoare, dacă ele vor fi dovedite de procuror și partea vătămată în fața instanței – iar la ce acte au adunat avocații Laurei Bîlcea… nu știm cum n-ar fi. Am făcut o medie pe calculator și ne-a dat 4 ani și 8 luni cu executare – pentru că nu-i recidivist.
Chiar cele la care are, deja, acces public oricine își dorește cu adevărat asta (nu mulți, ce-i drept…), scoase în prima fază a începerii… SUNĂ DUR.

***

Articol asociat:

La modul strict literar, am descris cazul acesta – mult mai scandalos chiar și decât pare! – într-un pamflet pe care dacă nu l-ați citit, citiți-l acum, iar dacă l-ați citit, recitiți-l ca pe o prefață la știrea propriu-zisă… aproape breaking news dacă n-ar fi vorba despre „simple curvăsării politice”.

Domnul „nostru” Bovary

 

Lucian Valeriu, 10 aprilie 2019 11:53

bilcea-penal