Femeile din ALDE au marcat „Ziua Internațională a curățeniei” adunând gunoaiele de lângă balastiera din Micălaca

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Femeile din ALDE au marcat „Ziua Internațională a curățeniei”: UN MEDIU CURAT – UN VIITOR SĂNĂTOS !

Doamnele și domnișoarele din Organizatia Femeilor Liberale si Democrate Europene Arad s-au adunat, duminică, pe malul Mureșului, la balastiera din capătul străzii Renașterii din Micalaca,pentru a puncta așa cum se cuvine, „Ziua internațională a curățeniei”, adică, prin muncă. „Înarmate” cu saci de plastic și dotate cu mănuși de protecție, au adunat gunoaiele de pe un traseu destul de lung. Și nu s-au limitat la hârtii și PET-uri, ci chiar au avut serios de muncit, adunând la un loc obiecte mari – inclusiv o saltea!- abandonate de către cetățeni inconștienți, urmând ca toate mizeriile adunate să fie colectate de către o firmă de salubritate. Chiar dacă au muncit cu toată seriozitatea, și-au păstrat buna dispoziție, discutând pe diverse teme, de la evenimente mondene până la politică și marcarea Centenarului Marii Uniri în Arad, cu plusurile și minusurile aferente.

Maria Pacșa spune că „am dorit nu doar să marcăm Ziua Internațională a Curățeniei prin aceasta actiune la nivel national sub sloganul „UN MEDIU CURAT-UN VIITOR SĂNĂTOS” , și să sprijinim ideea de voluntariat, dar, totodată, să atragem atenția că aceste gesturi nu sunt de ajuns, ci, mai întâi de toate, protejarea și îngrijirea mediului înconjurător intră în atribuțiile autorităților. Nu este nevoie de eforturi extraordinare, ci doar de aplicarea legilor existente, prin sancționarea celor care nu le respectă! ”

„Aradul are o adevărată comoară, Mureșul, dar, din păcate, nu este tratat cum merită, ci lăsat de izbeliște de către cei care ar trebui să valorifice imensul său potențial economic și turistic. Din păcate, nici unii dintre arădenii care îl văd doar ca pe mijloc de relaxare nu se comportă tocmai civilizat, lăsând în urma lor mizerie. Sperăm că prin acțiunea noastră vom reuși să-i sensibilizăm și pe unii și pe ceilalți”, completează Cristina Vârtaci.

Camelia Băltașu este și ea revoltată de dezastrul de pe malul Mureșului și este de părere că „dacă cei în drept ar fi mai drastici, aplicând amenzi celor care poluează mediul, alta ar fi situația. După cum ați văzut, nu am strâns doar resturi lăsate de cei care au fost la picnic, ci tot felul de deșeuri de dimensiuni apreciabile, care este clar că au fost adunate de prin gospodării și aruncate acolo”.

Președintele ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, atrage atenția că „Ziua Internațională a curățeniei” nu se referă doar la îngrijirea mediului înconjurător prin colectarea gunoaielor sau păstrarea curățeniei, ci și la protejarea acestuia de alte pericole, cum ar fi poluarea sau exploatarea irațională. ALDE sprijină activ mediul înconjurător, susținând legislația îndreptată spre împiedicarea abuzurilor de orice fel. Le felicit pe domnișoarele și pe doamnele din OFLDE Arad pentru inițiativă, poate dau un imbold firmei care se ocupă de curățenie în municipiu și colectarea gunoaielor din județ. Pentru că, din câte am văzut până acum, lucrurile sunt departe de ceea ce ar trebui ,în mod normal să fie”.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy