marți, martie 28, 2023

Întră pe JOOBLE – cel mai popular dintre noile siteuri profilate pe OFERTE DE MUNCĂ

 

Era Internetului ne bucură cu inovații aproape cotidian, iar aceasta ne facilitează accesul spre informație în nenumărate moduri. Astăzi vom discuta fenomenul de agregator de joburi, care devine tot mai prezent pe piața forței de muncă.

Prima încercare de a crea o variantă digitală a ziarelor cu avizuri, care țin de locuri de muncă, au fost job boardurile. Acestea urmează – oricine poate accesa această pagină gratuit, mai mult ca atât oricine poate publica un aviz, în majoritatea cazurilor, la fel gratuit. Job boardurile sunt într-un oarecare sens întreținute și suplinite cu informații de utilizatori. Popularizarea Internetului ne-a adus job boarduri nișate și chiar agenții de recrutare, care își desfășoară activitatea pe rețeaua internațională.

Eventual serviciile acestora au devenit mai complexe și a apărut conceptul de agregator. A agrega, conform DEX-ului înseamnă a se uni, a se alipi,ce exprimă direct principiul agregatoarelor.

Acestea colectează locurile de muncă din țară, oraș sau orice altă unitate teritorială, astfel centralizând o bază de date pentru confortul utilizatorului. Astfel, orice utilizator nu mai este nevoit să viziteze un număr mare de site-uri de profil, pentru a găsi mai multe joburi convenabile.
Agregatoarele care sunt populare în România și Europa sunt ro.jooble.org, monster.com și ro.indeed.com.

Piața forței de muncă este în permanentă dezvoltare și evoluție, atât la nivel tehnologic, cât și infrastructural. Profesiile de care sunt interesați candidații devin tot mai detalizate, cu profil tot mai îngust, fapt care presupune că site-urile ce prestează servicii în acest domeniu trebuie să-și ajusteze și ele infrastructura pentru a menține un nivel adecvat de competență pe piața de astăzi. La fel și noi trebuie să ne acomodăm acestor schimbări, în timp ce progresul tehnologic ni se adaptează nouă.

JOOBLE.ORG este un motor de căutare specializat în căutarea locuri de muncă. Noul site vă afișează anunţurile cu oferte de locuri de muncă selectate de pe cele mai mari site-uri de profil din România.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news