Front 7 N-CAZURI

[FOILETON] Iubim Ștrandul Neptun de ne pișăm pe el! PARTEA I: Cum faci când un copil de polițist se accidentează pe una dintre hintele defecte de pe ȘTRANDUL TĂU? Simplu: „împaci” polițistul și SCAPI DE HINTĂ [VIDEO]

 

Enervant, deplorabil, grețos și trist… ca o prostituată gonflabilă spartă, părăsită și aruncată într-un loc al nimănui arată Ștrandul „Neptun”. Cu spațiul dintre intrarea în zona (fostă) comercială și bazine invadat de boschetari, având drept „foișor” ditamai sediul Poliției Locale – care e pusă acolo ca să-i apere pe „distrugătorii calificați” de furia puținilor patroni de terase rămași în viață, având grijă ca zona să se facă din ce în ce mai praf -,  ce a mai rămas din „Oaza de distracții a Vestului” se prezintă ca un loc DE NEVIZITAT, cu pericole la tot pasul: dobândire de purici, intoxicații, mușcături de rozătoare și țânțari cu un potențial infinit, supraexpuneri involuntare la soare – dar și accidente, răniri, incendieri,  agresiuni fizice, tâlhării, violuri și chiar omor (o statistică a faptelor penale și accidentelor de pe ștrand petrecute în ultimii 10 ani ar îngrozi… statisticile – nu e făcută, dar e la îndemâna oricărui… partid din opoziție) .

În comunicate și intenții, toți – că-i al lor, că nu-i al lor – și-l revendică: e un fel de „bun comun al Aradului” transformat, aproape pe nesimțite, în rău comun, cu voie de la stăpânire. A ajuns bătaia de joc  a tuturor. Îl iubim de ne pișăm pe el pe entitatea-sa Ștrandul „Neptun”!

Vom încerca să demonstrăm pe parcursul acestui foileton a cărui documentare am început-o… acum 45 de ani, că zvonul conform căruia asupra Ștrandului „Neptun” acționează un plan de afaceri penal și cinic menit să distrugă total zona neîngrădită care nu e controlată de Primărie (respectiv de familia Falcă, prin Geanina Pistru și „marioneta” Mehelean) pentru a o subevalua financiar în vederea transformării ei în cartier rezidențial nu e un capitol din „Teoria Conspirației”, ci crunta realitate.

Vom arăta, cu probe irefutabile, cum Primăria Arad, prin decizii ale primarului și prin RECONS., a aruncat o grămadă de bani pe așa-zise investiții care n-au fost funcționale niciodată – de la „parcul fotovoltaic” la cabine și de la zona de căsuțe la locurile de joacă pentru copii: aproape nimic nu e funcțional într-un spațiu în care s-au „pompat” peste 14 milioane de euro în ultimul deceniu. Vom lua aceste „investiții” una după alta și le vom proba cu acte, declarații, filmări și fotografii.

Să pornim, în acest prim episod al FOILETONULUI, de la un exemplu concret: o faptă penală derulată în chiar în aceste zile

Duminică, 30 iunie a.c. a fost o zi urâtă pentru familia unui polițist, care a avut proasta inspirație de a alege ca loc de ieșit cu fetița Ștrandul („nostru”) „Neptun”. Fetița s-a accidentat în hinta pe care o vedeți mai jos, rănindu-se în stâlpul din lemn putred care s-a rupt cu ea… probabilitatea de 99% de a păți ceva când te dai în așa ceva fiind confirmată și în acest caz.

Desigur: locul de joacă nu era – și nu este nici acum – îngrădit și prevăzut cu inscripții gen „ESTE INTERZISĂ FOLOSIREA MOBILIERULUI DE JOACĂ – PERICOL DE MOARTE !”… și chiar dacă ar fi: cum să existe așa ceva pe domeniul public?!
Nu am aflat cum și de ce s-a… liniștit tatăl copilului după întâmplarea nefericită de duminică… probabil că are, și el șefi… probabil că fetița nu a fost rănită foarte grav… a scăpat ușor și ne-am bucura să fie așa.
Restul lucrurilor ce compun această ecuație nu ne bucură – ba dimpotrivă.
Cel mai tare ne irită faptul că, la două zile de la întâmplare, „șefii cu ștrandul” au găsit soluția de a șterge fapta de pe suprafața pământului: au demontat hinta – care reprezenta o probă în cazul deschiderii unui dosar penal pentru ceea ce a pățit copilul… adică, în limbaj juridic, se fac pasibili de încălcarea Articolului 275 din Codul penal: Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri:

 

…acesta fiind doar un exemplu minor despre ce se întâmplă pe Ștrandul „Neptun”.

Articol asociat:

GOL, anost și fără rost… așa arată ȘTRANDUL nost`, după 10 MILIOANE DE EURO investiți în 10 ani. VEZI CIFRELE OFICIALE transmise de Primăria Arad… după 10 luni de la solicitare [FOTO / DOCUMENTE]

Lucian Valeriu, 4 iulie 2019 12:03

strandul-neptun-21strandul-neptun-20strandul-neptun-19strandul-neptun-18strandul-neptun-4strandul-neptun-8